Een aardgasvrij Amsterdam

“Mijn huidige project vanuit EIFFEL Projects is Energie voor de stad, dat zich richt op de netcongestie in Amsterdam. Ons doel is kort gezegd ervoor zorgen dat delen van Amsterdam vanaf 2030 niet op zwart gaan. Hiervoor ondersteunen wij TenneT en Alliander bij de bouw van dertig nieuwe onderstations en de verzwaring van nog eens dertien voor 2035. Ook moeten er 2500 nieuwe middenspanningsruimtes bij komen voor 2050. Daarnaast ben ik onderdeel van het programmateam dat Amsterdam aardgasvrij moet maken. Een zeer omvangrijke klus waarin we samenwerken met diverse netbeheerders, woningcorporaties en warmteopwekkers. De grootte ervan zie je onder andere terug aan de razendsnelle groei van ons projectteam, dat binnen een jaar van vier naar 120 mensen is gegroeid. In mijn rol als consultant projectbeheersing bewaak ik de kaders en zorg ik dat we beschikbare middelen op correcte wijze inzetten. De voortgang van het project is hierbij van groot belang. Past een oplossing niet binnen de gebaande paden, dan kijk ik welke mogelijkheden daarbuiten zijn.”

Successen en uitdagingen

“Het bepalen van geschikte locaties voor aansluitpunten en het bouwen ervan zorgt voor flinke uitdagingen in een stad als Amsterdam. Voor een aantal stations is dit inmiddels gelukt en daar is het team terecht trots op. Maar er zijn meer hobbels op de weg, zoals de vele interne processen en het risico op vertraging door een mogelijk tekort aan gespecialiseerd technisch personeel. Het projectteam, een samenwerking van gemeentelijke ambtenaren en andere externen, bestaat uit hele enthousiaste en gemotiveerde mensen. We pakken de uitdagingen vol energie aan en vieren behaalde successen. Tijdens mijn eerste maand op dit project heb ik meegeschreven aan een bestedingsplan voor een deel van het programma. Ook werkte ik mee aan de eerste programmaplannen van de nieuw opgezette projectdelen. En ik heb samen met de risicomanager de eerste structuur opgezet voor risicomanagement voor een van de projectdelen. Ik ben blij dat ik mijn kennis en ervaring hier kan inzetten.”


Team Integrale Projectbeheersing

“Ik maak binnen EIFFEL Projects deel uit van het team Integrale Projectbeheersing. Daar zit ontzettend veel kennis en ervaring. We doen veel aan kennisdeling en staan met vragen klaar voor elkaar. We hebben altijd wel een specialist in huis met het antwoord op de vraag of we halen de kennis uit ons grote netwerk. Hierdoor kunnen we met EIFFEL Projects de meest complexe vraagstukken bij opdrachtgevers altijd van a tot z oplossen.”


Bijdragen aan de maatschappij

“Wat mij extra motiveert in mijn werk bij EIFFEL Projects is dat ik bijdraag aan het beter maken van de omgeving. Het is relevant werk met een maatschappelijk belang en dat geeft me energie. Ook binnen EIFFEL draag ik graag mijn steentje bij. Ik ben lid van de OR en coördinator van het opleidingsprogramma binnen EIFFEL Projects. Mijn kracht ligt in het bouwen van teamgeest en het verbinden van mensen. Lang geleden heb ik samen met collega’s Young Balance (nu Young EIFFEL Projects) opgericht. Dit netwerk biedt nieuwe junior consultants een veilige plek om te landen, vragen te stellen en hun netwerk uit te breiden. Ik zet me graag in voor onze organisatie waar ik me zo betrokken bij voel.”

Werken met passie aan maatschappelijke relevante projecten? Ontdek hier hoe team Projectbeheersing dat vanuit EIFFEL Projects doet.

Meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Gerbrand Lub.