Als specialist in interim consultancy en detachering nemen wij de lessen mee naar onze klanten en partners. Naar de top van het bedrijfsleven en de Rijksoverheid, maar juist ook naar een gemeente, zorginstelling of MKB Nederland. Of ons project nou op legal, finance, process, data of projectbeheersing is gericht; onze werkwijze ademt altijd een topsportmentaliteit. En met inspiratiesessies en vitaliteitstrajecten verbinden wij de werelden met elkaar.


Een gouden footprint

Topsport en EIFFEL. We zijn sinds jaar en dag verbonden. Die band gaat veel verder dan partnerships. We schreven legendarisch verhalen met basketball club EiffelTowers, EIFFEL Swimmers Eindhoven, Hockeyclub Amsterdam, AH&BC, en de vele topsporters en coaches om ons heen. Voor ons is topsport een spiegel, een inspiratiebron en een innovatieplatform. De mentaliteit zit diep verankerd in ons DNA. Al sinds onze oprichting in 1992.

EIFFEL towers

Helden van vandaag

We verzamelden een bijzonder groep (Olympische) helden om ons heen. Topsporters en -coaches die voorop lopen, grenzen verleggen en de komende jaren de nieuwe standaard bepalen. Net als wij. Zij zijn talentcoach voor ruim 800 Eiffelaars, wij begeleiden deze topsporters en -coaches in hun maatschappelijke carrière. Een win-win partnership, zoals we dat ook als founder van de Topsport Community ervaren. En in onze rijke sporthistorie altijd hebben gekend. Van onze helden leren wij hoe op het allerhoogste niveau presteren eruit ziet.

Pieter

Pieter van den Hoogenband

Werd als ‘The Dutch Dolphin’ drievoudig Olympisch kampioen, zestienmaal Europees kampioen en eenmaal wereldkampioen. Verbond zich al in 2008, direct na zijn zwemcarrière, aan EIFFEL. Samen richtten we de Topsport Community op, het platform dat topsport, bedrijfsleven en wetenschap bij elkaar brengt.

Jeroen

Jeroen Otter

Jeroen Otter werd vier keer wereldkampioen op de relay als shorttracker. Na zijn succesvolle carrière heeft hij de shorttrackers van zowel de Verenigde Staten als Nederland gecoacht, waarbij hij het Nederlandse team naar de top van de wereld leidde. Vanaf 1 juni 2023 is Jeroen coach van de coaches bij het High Performance Team van NOC*NSF. Als talentcoach van Team EIFFEL deelt Jeroen zijn expertise en ervaring met zowel interne als externe doelgroepen.

Jacco

Jacco Verhaeren

Als zwemcoach en kampioenenmaker begeleidde hij onder meer Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjojo en Inge de Bruijn naar Olympisch goud. Na een succesvol avontuur in Australië stippelt hij nu, als directeur van de Franse nationale zwemploeg, de route uit naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Churandy

Churandy Martina

Deze goedlachse sprinter uit Curaçao nam maar liefst vijf keer deel aan de Olympische Spelen, een ongekende prestatie. Is nog steeds Nederlands recordhouder op de 60, 100 en 200 meter en de 4x100 meter estafette. Hij maakt zich nu op voor zijn allerlaatste toernooi: het WK in Eugene (Verenigde staten), medio juli 2022.

Kitty

Kitty Gerretsen-van Male

Voormalig hockey-international en winnaar van Olympisch goud in 2012. Speelde van 2010 tot in 2018 in totaal 116 officiële interlands voor de Nederlandse vrouwenploeg, waar ze afscheid nam met de wereldtitel. Naast talentcoach is Kitty bij EIFFEL werkzaam als performance manager.

Jetze

Jetze Plat

Handbiker wiens prijzenkast uitpuilt met wereldtitels, Olympische titels, Europese titels en wereldrecords. Als kers op de taart van een legendarisch seizoen ontving hij in 2021 de Jaap Eden award voor Paralympiër van het jaar.

Hugo

Hugo Haak

Hugo Haak begon als baanwielrenner, maar werd bekend door zijn prestaties als baanwielrencoach. In 2019 werd hij verkozen tot coach van het jaar. Tegenwoordig is Hugo actief als technisch directeur van de wielerploeg van YouTube-ster Bas Tietema en tevens talentcoach bij Team EIFFEL. Hij legt de link tussen het bedrijfsleven en de topsport aan de hand van presentaties en inspiratiesessies.

Harrie

Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen is de meest dominante baanwielrenner van dit moment. Hij voegt de ene na de andere prijs toe aan zijn indrukwekkende palmares, waaronder twee Olympische gouden medailles in Tokio. Alle ogen zijn op hem gericht in aanloop naar de Spelen van 2024 in Parijs. Als talentcoach van Team EIFFEL inspireert en motiveert Harrie verschillende doelgroepen.

Nouchka

Nouchka Fontijn

Voormalig boksster. Werd Europees kampioen in 2014 en won goud op de Europese Spelen 2015 in Bakoe. De Olympische Spelen in 2021 was haar laatste toernooi in de ring. Sindsdien deelt ze actief haar geleerde lessen en ervaringen uit de topsport met anderen.

Kiran

Kiran Badloe

Nederlands windsurfer, meester van wind en water. Werd afgelopen zomer Olympisch kampioen in Tokyo, is driemaal wereldkampioen en tweemaal Europees kampioen op het onderdeel windsurfen. Vliegt sinds eind 2021 over het water tijdens het windfoilen, de nieuwe vorm van windsurfen.

Sanne

Sanne Wevers

Nam als Nederlandse turnster twee keer deel aan de Olympische Spelen en won in 2016 Olympisch goud op haar favoriete onderdeel, de evenwichtsbalk. Werd op datzelfde onderdeel Europees kampioen in 2018 en behaalde zilver op het wereldkampioenschap in Glasgow in 2015.

Minke

Minke Booij

Olympisch- en wereldkampioen hockey. Speelde 227 interlands voor de Nederlandse vrouwenploeg en won 3 Olympische medailles, waaronder goud in 2008 in Peking. Is vandaag de dag zelfstandig ondernemer en directeur bij stichting Spieren voor Spieren.

Lieke

Lieke Wevers

Nederlands turnster, nam twee keer deel aan de Olympische Spelen. Won goud op de Europese Spelen van 2015 en verraste heel Nederland meerdere malen met een comeback, door telkens sterker uit haar blessures terug te komen.

Jalou

Jalou Langeree

Jalou Langeree is voormalig wereldkampioen waveriden, met titels in 2012, 2015 en 2018. Na jarenlang met passie en energie haar sport te hebben beoefend, besloot ze in 2021 om een nieuwe weg in te slaan. Jalou werkt nog als kite coach, maakte de documentaire ‘Reconnect’ en deelt als talentcoach van Team EIFFEL haar inzichten over de mentale gesteldheid van topsporters.

Kalian

Kalian Sams

Kalian Sams speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan als honkballer in de Verenigde Staten. Zijn sportieve hoogtepunt bereikte Kalian in 2011, toen hij met Team Kingdom of the Netherlands wereldkampioen werd in Panama. Tegenwoordig bouwt Kalian aan een onderneming om honkbalbeleving te bieden, traint hij ruim 80 kinderen en zet hij zich als talentcoach in voor Team EIFFEL tijdens vitality challenges en inspiratiesessies.

Felice

Felice Albers

Felice Albers debuteerde al op 15-jarige leeftijd bij AH&BC dames 1 en werd in het seizoen 2021-2022 op 22-jarige leeftijd uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld. Ze won datzelfde jaar ook goud op de Olympische Spelen in Tokio, twee fantastische prijzen in haar nog prille carrière. Als talentcoach voor Team EIFFEL deelt Felice haar ervaringen en enthousiasme met zowel interne als externe doelgroepen.

17 talentcoaches 780

Fit for the job

Fitte mensen presteren beter en daarin willen wij een inspiratiebron zijn. Wij faciliteren fysieke en mentale fitheid in onze eigen community én bij onze klanten. Maar fit for the job zegt ook iets over de toewijding van onze consultants. Het zit hem in de topsportmentaliteit en aandacht voor details. Afspraak is afspraak. Als we iets beloven, komen we dat na. En als het even kan spreken we vooraf een concreet resultaat af tegen een vastgestelde prijs. Resultaatgarantie noemen we dat.

Onze Topsport Partners

AH&BC Hockeyclub
Topsport Community
H20 esports campus
Nereus