Minke

Minke Booij

Hockey | Directeur Topsport
Minke Booij heeft haar sporen zowel op als naast het veld verdiend. Zij speelde 227 interlands voor de Nederlandse vrouwenploeg en won drie Olympische medailles, waaronder goud tijdens de Spelen van 2008 in Peking. Na haar glansrijke sportcarrière zette Minke haar expertise in als manager vrouwenvoetbal bij de KNVB en als directeur bij ‘Spieren voor Spieren’. Sinds 2022 is zij directeur Topsport bij Team EIFFEL. Hier combineert ze haar onverminderde passie voor sport met maatschappelijke betrokkenheid en organisatieontwikkeling.

Haar motto: “Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen”

Jacco

Jacco Verhaeren

Zwemmen | Coach

Jacco Verhaeren heeft naam gemaakt als een van 's werelds meest succesvolle zwemcoaches. Met legendarische atleten als Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo behaalde hij meerdere Olympische successen. Na zijn indrukwekkende periode als bondscoach van Nederland verhuisde hij naar Australië om het Australische zwemteam te leiden naar Olympische triomfen. Vandaag de dag is Jacco Teamdirector nationaal zwemteam Frankrijk en deelt hij als talentcoach zijn onschatbare ervaring en inzichten met professionals en relaties van Team EIFFEL.

Zijn motto: “Samenwerking gaat verder dan samen werken.”

Churandy

Churandy Martina

Atletiek
Churandy Martina hoopt in Parijs deel te nemen aan zijn zesde Olympische Spelen, op het onderdeel 4x100m. De sprintlegende, die bekend staat om zijn ontspannen houding en positieve uitstraling, stond vijf keer in een Olympische finale. Na het zilver op de Spelen van 2008 op de 200m werd hij helaas gediskwalificeerd. Met zijn ervaringen, wijsheid en positieve mindset inspireert hij professionals en relaties van Team EIFFEL.

Zijn motto: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.”

Sanne

Sanne Wevers

Turnen
Sanne Wevers, een icoon in het Nederlandse turnen, nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen. In 2016 won zij Olympisch goud op haar favoriete onderdeel, de evenwichtsbalk. Daarnaast werd ze in 2018 Europees kampioen op dit onderdeel en veroverde ze in 2015 zilver bij de wereldkampioenschappen in Glasgow. Sanne staat symbool voor ondernemerschap, doorzettingsvermogen en perfectie. Haar toewijding en focus op voortdurende verbetering maken haar tot een inspirerende spreker voor zowel klanten als professionals van Team EIFFEL.

Haar motto: “Om vanuit een intrinsieke motivatie telkens een moeilijkere en betere oefening te laten zien, begint het trainingsproces met het zetten van kleine stapjes.”

Kalian

Kalian Sams

Honkbal | Ondernemer
Kalian Sams heeft naam gemaakt als een van de meest succesvolle honkballers van Nederland. Hij speelde bij diverse topclubs in binnen- en buitenland en heeft 107 interlands én een wereldtitel op zijn naam staan. Hij drukte zijn stempel op de honkbalsport en droeg bij aan de popularisering van de sport in Nederland. Tegenwoordig richt hij zich naast het trainen van ruim tachtig kinderen op het inspireren van anderen met zijn krachtige persoonlijke verhaal.

Zijn motto: “When you feel like quitting, think about why you started.”

Kitty

Kitty Gerretsen-van Male

Hockey | Teamleider
Kitty Gerretsen-van Male heeft een indrukwekkende hockeycarrière achter de rug. Met meer dan honderd wedstrijden voor het Nederlandse dameshockeyteam en een indrukwekkende lijst van prestaties, waaronder Olympisch goud en zilver. Haar vastberadenheid, doorzettingsvermogen en capaciteit om zichzelf steeds weer te overtreffen, maken haar een inspirerend voorbeeld voor velen. Deze ervaringen deelt zij met professionals en relaties van Team EIFFEL.

Haar motto: “De kracht zit hem in het opstaan na je val.”

Kiran

Kiran Badloe

Windfoilen
De ‘strijd’ die Kiran Badloe moest leveren met voormalig Olympische kampioen windsurfen én vriend Dorian Rijsselberghe om dat éne ticket voor de Spelen van 2020 resulteerde uiteindelijk in goud voor Kiran in Tokio, op het onderdeel RS:X bij het windsurfen. Omdat dit onderdeel niet meer op de Spelen van Parijs op het programma staat, stapte Kiran over naar het onderdeel Windfoilen een hele nieuwe discipline voor hem. Helaas was de voorbereidingstijd voor hem te kort om zich te kwalificeren voor Parijs. Hij is nu vastberaden om het podium te bereiken op de Spelen van Los Angeles in 2028 en bereidt zich daar vol passie op voor. In zijn rol als talentcoach bij Team EIFFEL weet hij professionals en relaties keer op keer te inspireren.

Zijn motto: “I like water.”

Hugo

Hugo Haak

Baanwielrennen | Coach
Hugo Haak heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten binnen de baanwielersport. Niet alleen met zijn successen als baanwielrenner, maar vooral ook als bondscoach, wat hem in 2021 de titel ‘Coach van het jaar’ opleverde. Zijn bijzondere en zeer succesvolle samenwerking met topbaanwielrenner Harrie Lavreysen is kenmerkend voor zijn werkwijze. Met zijn toewijding aan het coachvak inspireert hij professionals en relaties van Team EIFFEL.

Zijn motto: “Focus on the process, not the outcome, and you will enjoy great success.”

Jeroen

Jeroen Otter

Shorttrack | Coach
In de twaalf jaar dat Jeroen Otter bondscoach van het Nederlandse shorttrackteam was, zette hij deze sport op de kaart met enorm veel successen van Europees, wereld- en Olympisch niveau. Hij putte daarvoor uit zijn eigen ervaringen als viervoudig wereldkampioen shorttrack op de relay en zijn periode als bondscoach in de Verenigde Staten. Sinds 1 juni 2023 is Jeroen coach van de coaches bij het High Performance Team van NOC*NSF. Als talentcoach bij Team EIFFEL benut Jeroen zijn expertise en ervaringen om zowel interne als externe doelgroepen te inspireren.

Zijn motto: “If you believe adventure is dangerous, try routine: it turns out to be lethal.”

Jetze

Jetze Plat

Paratriatlon, handbiken en wheelen

Omdat Jetze Plat in zijn topsportcarrière alles won wat er te winnen viel in de disciplines paratriatlon en handbiken – tijdrit en wegwedstrijd – zocht hij een nieuwe prikkel. Die vond hij in het wheelen. Op de Paralympische Spelen van Parijs gaat hij dan ook niet voor drie, maar vier podiumplaatsen, wat kenmerkend is voor zijn ongekende vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Jetze deelt zijn bijzondere reis en ervaring met professionals en relaties van Team EIFFEL.

Zijn motto: “Alles of alles.”

Nouchka

Nouchka Fontijn

Boksen | Motivational speaker
Met veertien jaar ervaring op het hoogste niveau heeft Nouchka Fontijn zowel in de ring als daarbuiten indruk gemaakt. Ze won meerdere Europese- en wereldkampioenschappen, behaalde een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en ze sloot haar bokscarrière af met brons op de Spelen van Tokio. Tegenwoordig inspireert zij anderen als motivational speaker, dagvoorzitter, organisator van clinics en talentcoach bij Team EIFFEL.

Haar motto: “Pick up on any challenge. No guts, no glory.”

Felice

Felice Albers

Hockey

Felice Albers debuteerde op 15-jarige leeftijd in Dames 1 van Hockeyclub Amsterdam en was enkele jaren later al een vaste waarde in Oranje Dames. Met dat team won ze goud tijdens de Olympische Spelen van Tokio. Daarnaast won ze zowel met haar club als met Oranje vele internationale kampioenschappen. In 2022 werd Felice, als jongste speelster ooit, uitgeroepen tot ’s werelds beste hockeyster van het seizoen. Haar verhaal van tegenslagen overwinnen en triomfen behalen inspireert anderen om hun dromen na te jagen en grenzen te verleggen, zowel op als buiten het hockeyveld. Felice deelt als talentcoach haar indrukwekkende reis met professionals en relaties van Team EIFFEL.

Haar motto: “Succes is geen toeval, het is hard werken, doorzetten, leren, investeren en vooral houden van wat je doet.”

Pieter

Pieter van den Hoogenband

Zwemmen | Chef de Mission TeamNL
Pieter van den Hoogenband is een van Nederlands meest succesvolle Olympiërs ooit met in totaal zeven Olympische medailles, waaronder drie gouden. Tijdens de Spelen in Sydney in 2000 won hij de dubbel met de 100m én 200m vrije slag. Vier jaar later prolongeerde hij zijn titel op de 100m vrije slag in Athene. Na zijn indrukwekkende zwemcarrière richtte hij, in samenwerking met EIFFEL, de Topsport Community op, waar hij directeur van is, én is hij benoemd als Chef de Mission van TeamNL voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 en Parijs 2024.

Zijn motto: “You win or you learn!”

Jalou

Jalou Langeree

Kitesurfen | Ondernemer
Jalou Langeree veroverde de wereld met haar passie voor kitesurfen. Als drievoudig wereldkampioen heeft ze de grenzen van de sport verlegd en haar eigen dromen waargemaakt. Over haar leven en wat dit mentaal met haar deed, is de indrukwekkende documentaire ‘Reconnect’ gemaakt. Haar verhaal, zowel op als naast het water, inspireert anderen om hindernissen te overwinnen en hun eigen weg te kiezen, ongeacht de uitdagingen. Naast haar rol als kitesurfcoach deelt ze haar waardevolle inzichten over de mentale aspecten van topsport, ook met professionals en relaties Team EIFFEL.

Haar motto: “Je kunt alles doen, worden of zijn als je er zelf maar in gelooft.”

Harrie

Harrie Lavreysen

Meervoudig Olympisch, wereld- en Europees kampioen Baanwielrennen

Harrie Lavreysen is de meest dominante baanwielrenner van dit moment. Hij voegt de ene na de andere prijs toe aan zijn indrukwekkende lijst met prestaties. Zo won hij Olympisch goud in Tokio op de onderdelen Sprint en Teamsprint. Op de Spelen in Parijs gaat hij voor drie gouden medailles, nu ook op het onderdeel Keirin. Hoe hij zich daarop voorbereidt deelt hij, samen met al zijn ervaringen, met professionals en relaties van Team EIFFEL.

Zijn motto: “Met een droom zonder plan rijd je geen planken uit de baan!”