Relevant en herkenbaar

Michel te Riele is als directeur Lokale Overheid bij Team EIFFEL de nieuwe eindverantwoordelijke voor Thorbecke. Hij ziet in het Zwolse adviesbureau een absolute versterking: “De diensten van Thorbecke zijn herkenbaar en belangrijk voor de maatschappij. Op onder andere de thema’s WOZ-taxaties en -bezwaren, vastgoedtaxaties, planschade, belastingen, ruimtelijke ordening, informatiemanagement en de Omgevingswet werken zij aan duurzame oplossingen. Juist in deze tijd zijn dat hele relevante topics. Hun dienstenaanbod past perfect bij onze missie in het publieke domein: (lokale) overheden, instellingen en organisaties begeleiden bij de inrichting van het Nederland van de toekomst.”

“Wij kennen Thorbecke al lang omdat zij met hun dienstverlening al meer dan 25 jaar impact maken bij publieke organisaties. Tijdens de gesprekken raakten wij diep onder de indruk van de aanwezige expertise.”

Stevige basis uitbouwen

Volgens Leijn de Wolf en Piter Holwerda, scheidend algemeen directeur en commercieel directeur bij Thorbecke, komt de stap naar Team EIFFEL voor Thorbecke op het goede moment. Holwerda: “Wij hebben beiden ruim 22 jaar met heel veel plezier aan Thorbecke gebouwd en ik ben trots op waar we staan. Ruim 140 adviseurs en specialisten met heel veel loyaliteit naar het bedrijf, onze klanten en de thema’s waarop ze impact maken. Er staat een stevige basis om verder uit te bouwen en in Team EIFFEL hebben we een organisatie gevonden die dat als geen ander kan. Zij (h)erkennen duidelijk de waarde van onze dienstverlening en hebben de capaciteit om Thorbecke op alle vlakken te laten groeien. Dat geeft veel vertrouwen in de toekomst.”

De Wolf: ”Team EIFFEL en Thorbecke matchen uitstekend op de open en duidelijke cultuur, menselijke waarden, bereidheid tot kennisdeling, persoonlijke benadering, deskundigheid en ambities. Het Team of Teams model, waarbij teams grotendeels autonoom opereren en samen één community vormen, heeft een sterk menselijk karakter en dat is binnen Thorbecke altijd de norm gebleven. Onder het grote dak van Team EIFFEL kunnen onze specialisten doorgroeien in een structuur en cultuur waar ruimte blijft voor onze kenmerkende eigenheid.”

Voor een goede overdracht blijven Leijn de Wolf en Piter Holwerda nog 4 maanden aan Thorbecke verbonden. Het huidige management gaat in z’n geheel mee naar Team EIFFEL en ook de naam Thorbecke blijft in stand. “Voor bestaande klanten verandert er dus niets, terwijl deze stap de medewerkers van Thorbecke juist veel nieuwe kansen oplevert in de ontwikkeling van hun talent en expertise”, besluit Karima van Zadelhoff-Charrat, Chief People Officer van Team EIFFEL. “Wij zien veel kansen voor synergie. Thorbecke biedt diensten die wij nu nog niet in onze portefeuille hebben en we zien meerdere mogelijkheden om elkaar te versterken. De komende tijd gaan we samen aan de slag om ons totaalaanbod in het publieke domein en onze impact op actuele maatschappelijke thema’s verder te laten groeien.”