Succesverhaal in Nederland

Het succesverhaal van Team EIFFEL startte ruim dertig jaar geleden en nam een vlucht toen Gilde het bedrijf in 2018 overnam. Team EIFFEL groeide organisch sterk, terwijl het een aantal succesvolle marktspelers overnam in Nederland. Tegenwoordig opereert Team EIFFEL als een specialistische dienstverlener voor bedrijven en (lokale) overheden, waar het haar kennis in gebieden zoals legal, finance, projectmanagement, supply chain management en data vertaalt naar slimme oplossingen voor complexe problemen.

Nu de organisatie met ruim 2500 consultants stevig staat, is het bedrijf klaar voor de volgende groeifase. CEO Gert-Jan Meppelink daarover: “Met Gilde als sterke en betrokken aandeelhouder, een toegewijd, getalenteerd Management Team, een grote groep expert-consultants en goede strategische keuzes in merk, cultuur en dienstverlening is het ons gelukt om te groeien naar waar we nu staan. Een uitgebalanceerde club van talent en expertise, in staat om oplossingen te ontwikkelen voor de grote thema’s die momenteel spelen. De energietransitie, infrastructuur, leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Ons doel is om onze impact te vergroten door niet alleen in ons thuisland te groeien, maar door onze dienstverlening ook in Europa verder te ontwikkelen. Wij zijn verheugd om TowerBrook als nieuwe aandeelhouder te verwelkomen en we kijken ernaar uit om samen deze ambitieuze plannen te verwezenlijken.”

Nieuwe samenwerking met duurzaam investeringsfonds

Gilde heeft veel vertrouwen in de toekomst van Team EIFFEL en blijft als aandeelhouder betrokken. Daarnaast treedt het internationale investeringsfonds TowerBrook Capital Partners toe als nieuwe grootaandeelhouder om de verdere groei in Nederland en uitbreiding naar internationale markten te faciliteren. TowerBrook is B Corp gecertificeerd en zal Team EIFFEL begeleiden in het uitbouwen van haar missie: impact maken door niet alleen de overheid en het bedrijfsleven te servicen, maar ook voorop te lopen in haar toegevoegde waarde als goede werkgever en haar bijdrage aan mens, maatschappij en milieu.

Joseph Knoll, Managing Director bij TowerBrook: “Wij zijn verheugd om samen met het management team van Team EIFFEL naar het volgende hoofdstuk van groei toe te werken. We zijn zeer onder de indruk van de reputatie van het bedrijf in de markt, de hoogwaardige kwaliteit van de dienstverlening, de expertise van het management en de succesvolle historische groei. Wij geloven dat TowerBrook goed gepositioneerd is om Team EIFFEL te ondersteunen bij de uitbreiding in Nederland en in het buitenland.”

Ook Gerhard Nordemann, Managing Partner bij Gilde, is verheugd: “Het succes van Team EIFFEL de afgelopen jaren is een echte teamprestatie. Wij zijn trots op het parcours dat we samen hebben afgelegd en kijken ernaar uit om een nieuwe groeifase in te gaan, met TowerBrook als absolute versterking van het team.”