“Dankzij deze overeenkomst met het Rijk hebben wij veel uiteenlopende opdrachten voor Interim Managers”, vertelt Els Blaauw, Business Unit Director bij EIFFEL. “De gemene deler tussen al deze opdrachten is dat je de inhoud van je werk terugziet in het politieke debat of in de krant. Je bent namelijk altijd aan de slag met actuele thema’s waarmee je maatschappelijke impact maakt.”

Bij EIFFEL bieden we je de garantie dat je binnen de Rijksoverheid aan de slag kunt in een managementpositie. Dankzij de overeenkomst die we hebben gesloten komen de tijdelijke opdrachten van de Rijksoverheid namelijk bij ons binnen. Dat betekent dat onze Interim Managers de kans krijgen om iets nieuws op te bouwen of de bestaande structuur en processen te veranderen bij onderdelen als het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Justitie van Veiligheid, het aardbevingendossier en het herstel van de toeslagenaffaire. Door de diversiteit in opdrachten kun je als professional zelf meedenken over op welke plek binnen het Rijk jouw kennis, interesse en talent het beste tot zijn recht komt.

­­­

Foto Els Blauw

Nieuwe werkwijze implementeren

Belangrijke adviesrol

De community is onze kracht

Nieuwe werkwijze implementeren

Als voorbeeld noemt Els de aanvraag bij een ministerie. “Daar willen ze de bedrijfsvoering reorganiseren zodat een aantal afdelingen projectgerichter werken. Zij zijn op zoek naar de specifieke kennis van een Interim Manager om de inrichting naar projectmatig werken op zich te nemen”, vertelt Els. “Dankzij onze overeenkomst komen ze met die vragen bij EIFFEL, waarna wij een van onze Interim Managers inzetten.” Deze Eiffelaar gaat hier vervolgens aan de slag met onder andere het introduceren van portfolio- en programmamanagement en is verantwoordelijk voor het meenemen van alle medewerkers in de implementatie van deze nieuwe werkwijze.

Belangrijke adviesrol

Ook in het noorden van het land zoeken ze Interim Managers die een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing omtrent de schadeafhandeling van de aardbevingen. Els: “Als Interim Manager ondersteun je hier de programmadirecteur en voorzie je deze persoon van advies.” Daarnaast gaan er Interim Managers vanuit EIFFEL aan de slag met het herinrichten of opbouwen van een team. Zo realiseren we een professionaliseringsslag of helpen we een nieuw op te richten organisatie. Als Interim Manager ben je over het algemeen één jaar bezig met een opdracht, om vervolgens de opgedane kennis mee te nemen naar een volgende uitdaging vanuit EIFFEL.

De community is onze kracht

Binnen EIFFEL is veel kennis aanwezig in verschillende domeinen. Je werkt alleen bij de opdrachtgever, maar hebt een community vol expertise achter je staan. “Ieder kwartaal organiseren we een inspiratieavond, met andere professionals en soms ook een topsporter, over inhoudelijke thema’s”, aldus Els. “Je bent hier echt onderdeel van een team.” Dat is volgens de Business Unit Director ook de kracht van EIFFEL, ze is daarom ook op zoek naar een teamplayer. “Dat kan ook heel goed een ZZP’er zijn met ervaring in lijnmanagement, leidinggevende functies, project- of programmamanagement”, voegt Els toe. “Zo blijf je bezig met uiteenlopende uitdagingen, terwijl wij je ontzorgen en zekerheid bieden. Dat betekent dat jij je volledig kunt richten op de inhoud van je opdracht en kennisontwikkeling. Wij regelen de financiële administratie en dergelijke zaken voor je.”

Volgende stap

Naast professionals met ten minste zeven jaar ervaring in lijn-, project-, en programmamanagement zijn ook medewerkers van de overheid welkom om een volgende stap in hun carrière te zetten. “Deze kans sluit ook goed aan bij de mensen die daar minstens acht jaar werken, mooie stappen hebben gemaakt en nu op zoek zijn naar een andere omgeving”, legt Els uit. “Bij EIFFEL krijg je de kans om je breder te ontwikkelen. Dat je niet eerder projectmatig hebt gewerkt is geen probleem, onze collega’s dragen hun kennis graag aan je over.” Els nodigt ambtenaren die nieuwsgierig zijn naar de ondernemende wereld dan ook van harte uit om te solliciteren: “Je bent bezig met dezelfde maatschappelijke inhoud, maar als externe kom je met een frisse blik de organisatie binnen en wordt er anders naar je gekeken. Bij iedere opdracht doe je nieuwe kennis op, die je vervolgens weer meeneemt naar een volgende organisatie. Dat is niet alleen gunstig voor de opdrachtgever, maar ook voor jou eigen ontwikkeling.”

Meebouwen aan een team

Waar je dagelijks bezig bent met het team bij de opdrachtgever, heb je ook regelmatig contact met je collega’s bij EIFFEL. “Wij bouwen verder aan ons team van Interim Managers, die onderling kennis en expertise uitwisselen, elkaar inspireren en op elkaar kunnen terugvallen als ze tegen problemen aanlopen in hun opdracht”, vertelt Els. “We zoeken dus professionals die samen willen werken en niet alleen voor hun opdrachtgever, maar ook bij EIFFEL nieuwe ontwikkelkansen zien en benutten.”

Ook starten als Interim Manager Rijksoverheid?
Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.