Eiffel neemt Palladio over
V.l.n.r.: Thomas Meijer (Algemeen Directeur Palladio), Albert Kraak (oprichter Palladio), Gert-Jan Meppelink (CEO EIFFEL), Karima van Zadelhoff-Charrat (Directeur People & Organisation EIFFEL) en Bram van Beetz (Commercieel Directeur EIFFEL) in de hal van EIFFEL bij een origineel trapdeel van de Eiffeltoren: “We zetten nieuwe stappen omhoog”.


Groeikansen

"Hoewel 2020 natuurlijk een bijzonder jaar is, draaien wij op volle toeren en gaan wij door op de ingeslagen weg van groei", aldus Meppelink. “We zijn gewend om samen met onze klanten te ondernemen en zo snel in te spelen op hun kansen en bedreigingen. Dat is in deze tijd mogelijk nog waardevoller.” Thomas Meijer, Algemeen Directeur van Palladio: “Daarnaast zien we kansen doordat de overheid de komende jaren miljarden extra investeert in het onderhouden en vervangen van wegen, spoorwegen, vaarwegen en dijken. Voor een betere bereikbaarheid, leefbaarheid én om een impuls te geven aan de economie. Met de expertise die EIFFEL en Palladio samenvoegen, zullen wij hier een belangrijke rol in spelen.”

Marktleider in Legal, sterk in Finance en nu ook in integrale projectbeheersing

Albert Kraak, oprichter van Palladio: “EIFFEL is niet alleen marktleider in juridische dienstverlening, maar ook een grote speler op het gebied van Finance. Dat sluit naadloos aan op de expertise van Palladio. Finance en Legal zijn immers belangrijke onderdelen van de integrale beheersing van grote projecten. Onze ruim 100 professionals worden nu onderdeel van de EIFFEL-community, waarin straks meer dan 700 professionals met elkaar kennis uitwisselen en samenwerken.” Door het samengaan ontstaat een prachtig bedrijf met meer dan 300 opdrachtgevers, onder andere in de overheid, zorg, energie, industrie en het bankwezen.

Resultaatverantwoordelijk

Meppelink: “Resultaatgericht werken wordt steeds belangrijker in consultancy. Dit betekent dat we capaciteit leveren in de vorm van interim-consultants, maar ook hele opdrachten aannemen. Een mooi voorbeeld is ons concept ‘Legal Office’. Daarmee nemen we de juridische werkzaamheden van een bedrijf of overheidsinstelling over. Voor veel organisaties zijn juridische zaken niet hun kerncompetentie, maar is het essentieel dat dit goed geregeld is. Albert en Mariëlle Kraak – de oprichters van Palladio – zijn inspirerende ondernemers die deze filosofie ook sterk hebben ontwikkeld in hun bedrijf. Zij nemen voor overheden het beheer van grote infrastructurele projecten geheel uit handen.”

Aantrekkelijke werkgever voor talenten

De directie heeft het goede nieuws virtueel gedeeld met de 700 professionals van EIFFEL en Palladio. Thomas Meijer: "Ik heb EIFFEL leren kennen als een krachtig merk en een community met veel talenten. Zij kunnen hun werkervaring verbreden bij grote, complexe overheidsprojecten van Palladio." Ook Pieter van den Hoogenband, partner en inspirator binnen de EIFFEL community kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. Pieter: “Wij bedrijven topsport voor klanten en vanaf vandaag hebben we er 100 nieuwe topsporters bij gekregen.”