Karin van den Elzen, Financieel Directeur bij de Universiteit Leiden, had als meisje uit een bescheiden Brabants milieu, nooit de droom om de top te bereiken. Toch koos ze, op aanraden van haar geschiedenisleraar, voor de studie economie. Als financial kun je namelijk in iedere sector terechtkomen zei hij, ook in de gezondheidszorg die haar in eerste instantie aantrok. Niets bleek minder waar.

In gesprek met Chef de Mission van het Olympische team, Pieter van den Hoogenband, vertelt ze over haar loopbaan en waarom ze haar huidige rol zo leuk vindt. “Ik werk midden in de maatschappij. Bij problemen op allerlei verschillende vlakken, wordt er vaak naar universiteiten gekeken om bij te dragen aan een oplossing.”

Haar belangrijkste les voor toekomstige financials? “Als je het vak écht leuk vindt, er passie voor hebt, kun je goede dingen doen. In een sector die bij jou past. Uiteindelijk haal je je voldoening uit het totaalplaatje. Maak verbinding met je organisatie, leer de business kennen, weet wat er nodig is en help vandaaruit om keuzes te maken. Alleen op je kamer met je spreadsheets ga je het niet redden.”