Kennisdeling

“Het onderbrengen van de labels Balance, Task, Primaned Projectadvies en Palladio in verschillende business units binnen EIFFEL Projects biedt prachtige kansen voor kennisdeling. We vormen nu één geheel, waardoor ik eenvoudig kan sparren met mijn collega’s van de andere units. Ze doen in de kern hetzelfde type werk als wij, maar ze geven het op een andere manier of binnen een andere sector vorm. Onlangs was er een bijeenkomst waar een groot deel van de collega’s van EIFFEL Projects samenkwamen. Het is leuk en leerzaam om te zien hoe zij dingen aanvliegen en dat geldt ook andersom. Daarnaast maakten we kennis met nieuwe collega’s, gingen met elkaar in gesprek en deelden kennis en ervaringen. Een waardevolle ervaring voor onszelf en voor onze opdrachtgevers, bij wie we nieuwe kennis kunnen inzetten. Een echte win-winsituatie dus.”

Trots op het team

“Het projectteam van één van mijn projecten bestaat al langere tijd uit dezelfde mensen, met wie ik fijn samenwerk. De nieuwe indeling binnen EIFFEL Projects brengt veel voordelen met zich mee. Tegelijkertijd is het een grote verandering, waarin we zijn veranderd van werkgever, kantoor en organisatiestructuur. Verandering kan door sommigen als spannend worden ervaren en vergt flexibiliteit van iedereen. Ons team heeft de verandering omarmd en is goed gefocust gebleven op het leveren van kwaliteit aan de klant. En we zien de mooie kansen die het werken binnen EIFFEL Projects ons biedt. Dit maakt me extra trots op mijn team en op onze organisatie.”

“Daarnaast maakten we kennis met nieuwe collega’s, gingen met elkaar in gesprek en deelden kennis en ervaringen. Een waardevolle ervaring voor onszelf en voor onze opdrachtgevers, bij wie we nieuwe kennis kunnen inzetten. Een echte win-winsituatie dus.''

- Ryan van Dongen

Zo duurzaam mogelijk

“Duurzaamheid is een belangrijk thema voor ons, zowel intern als bij onze keuze voor projecten. Veel van onze medewerkers willen graag een rol spelen in de energietransitie. Dit is een sterk groeiend werkgebied. Projecten die niet of weinig duurzaam zijn faseren we langzaam uit. Intern is verduurzaming ook een belangrijk onderwerp van gesprek. Ook hier kijken we steeds naar de behoefte van onze adviseurs.”

Bijdragen aan een mooie ambitie

“EIFFEL Projects wil marktleider zijn op verschillende gebieden, aan de opdrachtgevers- en opdrachtnemerskant en bijvoorbeeld binnen de energietransitie. Aan deze mooie ambitie draag ik graag bij en het motiveert me om binnen mijn expertise vol energie aan de slag te gaan. Ik ben ook trots op de projecten die we uitvoeren om Nederland toekomstbestendiger te kunnen maken. Bijvoorbeeld als we door de aanleg van een nieuwe weg of tunnel de verkeersdrukte in dat gebied laten afnemen. Zo maken we het leven voor mensen op dat punt een stukje gemakkelijker en het geeft me veel voldoening in mijn werk om daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Toekomst vol ontwikkelmogelijkheden

“In de toekomst zie ik nog meer kansen voor interne samenwerking en kennisdeling. Dit biedt ons als medewerkers mooie carrièrekansen over de business units heen. Ik kan me voorstellen dat we steeds meer buiten onze eigen units gaan denken en onze inzet bij opdrachtgevers meer gaan baseren op gebied van expertise. Daarnaast zie ik ook mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in alle denkbare specialismes die bij een project nodig zijn. Op deze wijze kan je als adviseur aan de slag in de publieke sector, maar ook bij een aannemer of ander privaat bedrijf. Of de overstap maken naar project- of contractmanagement. Zo kunnen we onze opdrachtgevers met alle beschikbare kennis en ervaring een nog betere dienstverlening bieden.”