Duurzame impact maken

“Onze hele samenleving is afhankelijk van de energie-infrastructuur, dus de energietransitie heeft een enorme impact op de inrichting van de samenleving. Door met elkaar meer netuitbreidingen mogelijk te maken en het bestaande net efficiënter te gebruiken, zorgen we dat er op zoveel mogelijk plekken elektriciteit beschikbaar is voor iedereen. Hiermee kunnen we onze samenleving draaiende houden en de klimaatambities realiseren. Ik ben blij dat ik kan meewerken aan het verduurzamen van onze samenleving.”

Nederland zit volop in de energietransitie

“Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energietransitie spelen zich in sneltreinvaart af. Je ziet hier inmiddels de positieve effecten van, maar het begint ook te schuren. Het elektriciteitsnet loopt op veel plekken tegen zijn grenzen aan, Nederland is koploper in Europa met het aantal zonnepanelen per hoofd van de bevolking en de politiek bereikt steeds meer consensus over de benodigde actie. Ons team Energietransitie is in twee jaar tijd verdubbeld, doordat het vakgebied zich zo snel ontwikkelt en er heel veel werk te doen is. Ik denk dat we in Nederland zeker goed op weg zijn. Het is wel ingewikkeld om ruimte te vinden voor alles wat daarvoor moet gebeuren. Niet alleen ruimtelijk, maar ook op technisch, economisch en sociaal gebied. Ik ga de uitdaging graag aan!”


Werken bij EIFFEL Projects

“Binnen mijn team heeft iedere collega zijn eigen specialisme. Wat ons verbindt, is onze gezamenlijke passie voor de energietransitie. We leren veel van elkaar en kunnen elkaar altijd raadplegen voor tips en advies. Daarnaast kun je ook terecht bij collega’s van andere business units, want EIFFEL heeft voor elke vraag wel een specialist in huis. Een ander voordeel van werken bij EIFFEL Projects is dat we bij verschillende opdrachtgevers over de vloer komen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten organisaties, waaronder netbeheerders, gemeenten, provincies en aannemers. De ervaring en de kennis die je op doet bij je opdrachtgever is goud waard bij je volgende project. Ook met de werksfeer zit het helemaal goed. Er is een open, toegankelijke cultuur en iedereen kan zichzelf zijn. Zo komen we samen tot mooie resultaten.”

Meer informatie over dit project? Neem dan contact op met Stijn Bekkers.