De uitdaging

Fudura ontwerpt, realiseert, beheert en onderhoudt de duurzame energie-infrastructuur van zo’n 25.000 ondernemingen. Driehonderd specialisten werken er aan de bestaande infrastructuur en die van morgen. Denk aan transformatoren, meetinstallaties, schakelinstallaties, batterij-capaciteit en laadpalen voor elektrisch vervoer. Desgewenst voegen ze ook data-intelligentie toe. Op de afdeling Datamanagement verzorgt het bedrijf dagelijks de data van 25.000 grootverbruik-klanten door heel Nederland. Het was deze afdeling die behoefte had aan meer capaciteit. Er moesten werkvoorraden worden weggewerkt. Daarnaast wilde Fudura de werkprocessen ‘future-proof’ maken om zo een toekomstige opstapeling van werkvoorraden te voorkomen.

Onze oplossing

Wij kennen de knelpunten in de energiesector. Speciaal voor deze complexe markt hebben we, samen met onze klanten, het Talentenprogramma Energie & Transitie ontwikkeld. In dit programma worden energieke en jonge mensen met een (technisch) bedrijfskundige of financiële achtergrond via een fast track-programma klaargestoomd voor een carrière in de energiebranche.

Door de steile leercurve maken zij zich werkzaamheden snel eigen en maken daarmee impact. Zo kunnen ze meewerken met de bestaande teamleden en doen ze verbetervoorstellen om processen efficiënter te maken.

In oktober 2020 zijn vier van onze talenten gestart binnen het team Datamanagement van Fudura. Ze begonnen met het uitvoeren van operationele werkzaamheden, zoals controle op meetdatakwaliteit, verwerken van wijzigingen en het oppakken van fouten en uitval. Gaandeweg namen ze, vanuit een pro-actieve werkhouding andere rollen op zich, zoals het vernieuwen van werkinstructies, het maken van een inwerkprogramma en het beschrijven en implementeren van processen. Dit alles steeds samen met de teams van Fudura.

Projectevaluatie

Periodiek wordt het project geëvalueerd. Daarbij wordt gekeken naar onze performance, naar de wensen van de klant en de wensen van de medewerkers. Op die manier verloopt e in-, door- en uitstroom van medewerkers altijd in goed overleg. Momenteel zijn onze talenten nog steeds werkzaam op de afdeling, maar de processen zijn zo ingericht dat Fudura de werkzaamheden zelfstandig weer met eigen capaciteit aankan. De laatste verbeterprojecten worden begin 2022 afgerond.

Wil u meer weten over het talentenprogramma voor de energiemarkt? Neem dan contact met ons op.

Sjoerd de Leeuw

Bottomline

Dat er concrete verbeterprojecten door de talenten geïnitieerd en uitgevoerd zijn, is een mooi voorbeeld van de meerwaarde van ons Talentenprogramma Energie & Transitie. We zijn nu al ruim een jaar actief binnen de afdeling Datamanagement van Fudura en de grote werkvoorraad is weggewerkt en de processen zijn future-proof.

Wij zullen talenten blijven klaarstomen voor deze turbulente sector. Talenten met sectorkennis die direct ingezet kunnen worden in primaire administratieve processen in de energiemarkt, zoals administratieve achterstanden, klantcontact, ondersteuning bij grote projecten of optimalisatie van werkprocessen.

Ook interesse in ons talentenprogramma? Neem contact op.