De uitdaging

De Arbo Unie heeft regelmatig te maken met een piekbelasting op arbeidsrechtelijke werkzaamheden en vraagstukken. Daarnaast is de kennis en gewenste inzet maar beperkt in huis. Ze zochten een betrouwbare partner op afroep waarbij ze deze vraagstukken konden voorleggen. Alle claims dienen zorgvuldig en snel te worden opgepakt.

Kwaliteit en klantgerichtheid staan bij Arbo Unie hoog in het vaandel, en daarom zochten ze een partnership met een partij die hen totaal ontzorgt op dit vlak. Wij van EIFFEL namen deze mooie taak op ons en werden de legal partner on demand. Met ons team staan wij on demand klaar om de arbeidsrechtelijke vraagstukken binnen de ontvangen (proforma)claims te behandelen. Dit doen we flexibel, snel en met de kwaliteit die verwacht mag worden.

Onze oplossing

Onze Legal Office afdeling heeft de Arbo Unie totaal ontzorgt. Wij beleggen de vraagstukken en claims bij een compleet team van juristen. Een team dat zich goed kan verplaatsen in een klant en de bijbehorende problematiek en eventuele gevoeligheden. Daarbij behandelen wij de claims volgens een gezamenlijk ingericht proces. En geven wij middels een rapportage inzichten in de voortgang en behandeling van claims.

De inventarisatie

Na meerdere gesprekken met de klant, kregen we een goed beeld van de verwachte werkzaamheden. Op basis hiervan hebben we een multidisciplinair team opgesteld van vijf juristen.

Ervaring en extra skills

Alle teamleden hebben werkervaring op het gebied van arbeidsrecht, en wij geloven in ieders kwaliteit en talent om de specifieke vraagstukken voor Arbo Unie op te pakken. Sommige teamleden brengen extra kennis op het gebied van sociaal zekerheidsrecht of aansprakelijkheidsrecht met zich mee. Op deze manier weten we dat we alle verschillende rechtsgebieden waar Arbo Unie om vraagt, kunnen dekken.

Human skills

Bij het selecteren van het team, hebben we ook gekeken naar de human skills van onze juristen. Voor de behandeling van claims en de grote belangen die hierbij kunnen spelen, is het belangrijk dat de jurist meer met zich meebrengt dan alleen juridisch inhoudelijk sterke kwaliteit. De jurist moet sterk in zijn of haar schoenen staan, en een juiste dosis empathie, klantgerichtheid, pragmatisme en overtuigingskracht hebben.

Maatwerk

Wij gaan altijd voor maatwerk, en werken dan ook volledig volgens de werkprocessen, reactietermijnen en afhandeltermijnen van de Arbo Unie. Dit betekent dat wij binnen 24 uur na ontvangst van de claim bekijken of we deze in behandeling kunnen nemen, en we controleren deze op tegenstrijdig belang. Dat betekent voor Arbo Unie dat ze binnen 24 uur weten of we de claim in behandeling kunnen nemen, en welke jurist aan de claim wordt gekoppeld. Dit geeft snel duidelijkheid, en zorgt ervoor dat er geen kostbare tijd verloren gaat.

Heeft u juridisch werk dat in korte tijd tegen een hoge kwaliteit afgehandeld moet worden? Neem dan contact met mij op.

Jeroen Müller
Business unit Director

Bottomline

Onze flexibele inzetbaarheid maakt dat wij een belangrijke schakel zijn in de continue juridische ondersteuning on demand. Zonder deze juridische ondersteuning, kennis en flexibiliteit zouden (proforma)claims niet tijdig in behandeling genomen kunnen worden. Deze zouden daardoor buiten de gewenste reactietijd kunnen vallen, en daarmee ten koste kunnen gaan van de klantbelofte. En dankzij onze legal expertise op verschillende rechtsgebieden, kunnen wij Arbo Unie naar alle tevredenheid helpen met de lopende werkzaamheden.