Onze rol

Smart Energy Hubs (SEH's) vormen gedecentraliseerde energiesystemen waarin de lokale vraag en het aanbod van energie worden uitgewisseld, mogelijk met behulp van flexibele opslag- en conversietechnologieën.

Door SEH's te bouwen, wordt duurzame energieopwekking mogelijk op locaties waar dit anders niet haalbaar zou zijn, bijvoorbeeld vanwege overbelasting van het elektriciteitsnet. Als projectleider waren we verantwoordelijk voor de succesvolle totstandkoming van vier hubs in Overijssel. Bovendien werkten we nauw samen met de provincie Gelderland en Oost NL aan een versnellingsprogramma om het SEH-concept uit te breiden naar meer locaties.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met Jochem Wellinga.

Hier zijn wij trots op

Het resultaat van ons werk is dat er momenteel vier Smart Energy Hubs in ontwikkeling zijn in Overijssel. Andere succesvolle resultaten binnen dezelfde opdracht omvatten:

  • Het Versnellingsprogramma Oost-Nederland voor de realisatie van maar liefst 10 hubs.
  • Een potentiestudie voor Smart Energy Hubs in Oost-Nederland.
  • De voorbereiding voor de oprichting van een ontwikkelmaatschappij voor SEH's (verwacht in 2023).
  • Een effectieve lobby die heeft bijgedragen aan de verankering van energy hubs in het nationale beleid.

Onze diensten

Wij bieden binnen public en private alles om een programma, project of portfolio te definiëren en te realiseren. Dat doen we in alle fasen van een project of programma, van verkenning, voorbereiding en planstudie tot realisatie, beheer en onderhoud.