Het project

De Blankenburgverbinding wordt de nieuwe snelweg A24. Deze snelweg verbind de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. De A24 wordt voor een grote gedeelte een (land)tunnel zodat deze mooi in de omgeving past. Deze tunnel zal ook onder de vaarweg, Het Scheur, lopen. In 2024 zal hij worden opgesteld. Bij dit aanlegproject wordt ook de A20 verbreedt. Hiermee wordt de Rotterdamse haven beter bereikbaar en neemt de drukte op A15 en de Beneluxcorridor af.

Blankenburgverbinding-kaart

Onze rol

Tijdens dit project is de samenwerking met de omgeving een belangrijk item. Dat is niet alleen het organiseren van informatie richting de omgeving, ook het organiseren van de participatie. Rijkswaterstaat vindt het belangrijk om de ideeën, wensen en zorgen te horen van alle mensen en organisaties die betrokkenheid hebben bij de Blankenburgverbinding. De participatie met deze mensen en organisaties vindt zowel offline als online plaats. Aan de keukentafel, tijdens bijeenkomsten en via de interactieve website. Daarvoor heeft Rijkswaterstaat een omgevingsmanagement team opgericht. Anko Grootveld is namens TASK adviseur omgeving. Hij brengt advies uit over hoe de omgeving betrokken kan worden en op welke momenten dat extra aandacht vraagt.

Wilt u ook controle over uw project? Bespreek uw project, probleem of vraag met een consultant van TASK.

Onze diensten

Wij bieden binnen public en private alles om een programma, project of portfolio te definiëren en te realiseren. Dat doen we in alle fasen van een project of programma, van verkenning, voorbereiding en planstudie tot realisatie, beheer en onderhoud.