De uitdaging

Door het plotselinge wegvallen van een juridische collega, had Van Oord behoefte aan een interim jurist. Een jurist met kennis van verschillende internationale rechtssystemen, en iemand die over de juiste mentaliteit beschikte. Want bij Van Oord geldt: Dingen die vandaag opkomen moeten morgen al geregeld zijn.

In samenwerking met collega’s overal ter wereld – waaronder India, Kazachstan en Brazilië – zorgden wij er zo voor dat Van Oord contracten snel kon opstellen en afhandelen en ze er zo letterlijk en figuurlijk de vaart in konden houden.

Onze oplossing.

Bij alle klussen van Koninklijke Van Oord komt heel wat juridisch werk kijken. Namens EIFFEL hielp interim jurist Pascal Kuijper de afdeling Ship Management van Van Oord daarbij.

Internationale contracten en geheimhoudingsverklaringen

Bij Van Oord gaat het vooral om complexe internationale contracten rondom de koop en verkoop van schepen. In dat proces moet er veel geautoriseerd worden en langs de rechtbank of de notaris gaan. En met leveranciers van schepen moeten contracten worden afgesloten, en geen enkele van deze contracten is hetzelfde.

En de complexiteit van het werk zit er ook in dat een schip niet als geheel, maar in onderdelen wordt gemaakt. Voor alle onderdelen zijn contracten nodig en alle stukjes moeten als een puzzel in elkaar passen. Dat geldt ook voor onderdelen die óp een schip komen te staan, zoals bijvoorbeeld een kraan om windmolens te kunnen opbouwen.

Ook houdt Van Oord zich veel bezig met geheimhoudingsverklaringen, die in deze sector vrij gangbaar zijn.

Ook op zoek naar tijdelijke juridische versterking met de juiste mentaliteit?

Neem contact met ons op.

Jeroen Müller
Business unit Director

Bottomline

Toen Van Oord plotseling snelle, specifieke juridische hulp nodig had, konden wij dankzij onze flexibiliteit en veelzijdigheid snel de juiste jurist leveren. Niet alleen iemand met kennis van zaken, maar ook iemand die mee kon met de mentaliteit op de werkvloer.

De manier en snelheid waarop onze interim juristen een complexe klantomgeving snel eigen kunnen maken is vaak cruciaal in het succesvol vervullen van een interim positie. In dit project maakten juist de persoonlijke competenties van de jurist het verschil.