Veelzijdige opdracht

Ivo en Matisse werken samen aan het Programma Wonen en Woningbouwopgave in de gemeente Velsen. Ivo licht toe: “Het programma heeft vier speerpunten: het versnellen van woningbouw, het bijdragen aan de uitvoering van woningbouwprojecten, het ontwikkelen van woonbeleid en het implementeren van duurzame woningbouw.”

Het takenpakket van de consultants is veelzijdig en bestaat uit zowel beleid maken als zorgdragen voor de uitvoering. Matisse vertelt: “We proberen de woningbouwopgave te versnellen door het doorvoeren van procesverbeteringen en interne organisatieverbeteringen. Ook realiseren we heldere sturingsinformatie voor het College, de Raad en de interne organisatie. En we dragen zoveel mogelijk kennis over aan de gemeente. Zo gaven we onlangs een cursus actief grondbeleid aan de Raad. Ook hebben we een marktconsultatie georganiseerd en een capaciteitsmodel ontwikkeld.”

Open communicatie

De onderlinge samenwerking bevalt het duo goed. Ivo is blij met het kritisch vermogen van Matisse en dat hij dit durft in te zetten. “Al in zijn eerste week maakte Matisse impact. We werkten aan een prognose voor woningbouw. Matisse zag iets onlogisch in de opbouw het verhaal en deelde dit met de wethouder. Die was het met hem eens en heeft het verhaal diezelfde week in de Raad in aangepaste vorm gepresenteerd. Het is mooi om te zien hoe Matisse als junior al zoveel waarde toevoegt.”

Matisse is blij met het vertrouwen en de vrijheid die hij van Ivo krijgt. “Ik krijg ruimte om mijn bijdrage te leveren en mijn visie te delen. Ik leer veel van Ivo, waardoor ik mijn kennis verder ontwikkel. Ivo en ik sparren veel samen, geven elkaar feedback en hebben een open communicatie. Dit maakt de samenwerking fijn en helpt ons om samen tot de beste oplossingen te komen.”


Impact maken

“De woningbouwopgave is een groot maatschappelijk thema”, vertelt Matisse. “Het voelt goed dat we daar aan bijdragen, net als aan het duurzaam en toekomstbestendig bouwen.” Ivo voegt toe dat ook de bijdrage aan de samenwerking met omringende gemeenten voor Velsen veel kan betekenen bij het bereiken van de woningbouwdoelen. Inclusief de tool die ze samen met verschillende collega’s van EIFFEL ontwikkelden om de capaciteit in beeld te brengen.

Meer informatie over werken bij EIFFEL Projects? Neem dan contact op met Erik Versteeg.

Ivo Matisse

Werken bij EIFFEL Projects

Voor Ivo is de ruimte die EIFFEL hem biedt op het gebied van advisering belangrijk. “Ik vind de afwisseling tussen een projectopdracht en losse adviesopdrachten van grote toegevoegde waarde in mijn werk.”

Matisse is blij dat EIFFEL Projects met hem meedenkt over welke opdrachten bij hem passen. “Het is fijn om hier open over te kunnen sparren. Ook is het interessant dat je intern meerdere kanten op kunt en je je binnen diverse specialismes kunt ontwikkelen. Ik vind het leuk dat ik twee teams hebt: een bij de opdrachtgever en een bij EIFFEL Projects. EIFFEL Projects biedt veel kennissessies en probeert je verder te helpen met kennis en expertise. En last but not least, het kantoorgebouw in Utrecht is echt heel mooi en biedt een fijne werkplek.”