Topsport inspireert

Wij geloven erin dat we continu kunnen leren van de ervaringen uit de topsport. Topsport zit in onze mindset, in ons bloed. Zo zien we een faalmoment als een kans om te leren. Staan wij open voor feedback, in de overtuiging dat het goed bedoeld is. En geloven wij dat ontwikkelen een voorwaarde is om te groeien, uitdagingen aan te durven gaan en buiten gebaande paden te treden. Dát zijn de lessen die we leren van onze topsporters. En daarom verbinden wij ons aan topsport.

Topsport motiveert

Wij geloven dat fitte collega’s beter presteren. Top presteren lukt alleen als je lekker in je vel zit. Iedereen kan dat op zijn of haar eigen manier invullen, maar EIFFEL neemt graag de verantwoordelijkheid om als inspiratiebron te dienen. Wij faciliteren fysieke en mentale fitheid door de gehele organisatie heen; van team-challenges tot inspiratie op het allerhoogste topsportniveau.  

Topsport verbindt

Toen we in 2008 in contact kwamen met Pieter van den Hoogenband, ontdekten we al snel een gemeenschappelijke deler: kruisbestuiving tussen topsport, wetenschap en het bedrijfsleven. Daarin zagen wij samen de verbindende schakel.

En zo richtte Pieter samen met ons de Topsport Community op: een kennisplatform dat kennisdeling tussen topsport, bedrijfsleven en wetenschap stimuleert. Inmiddels zijn BrandLoyalty, EY, Gilde, Jumbo, ONVZ, Van Lanschot Kempen en Wereldhave ook partner van de Topsport Community. Wat ons bindt? We leren van elkaar én van de topsport. We dragen allemaal de topsport een warm hart toe en streven naar bevordering van de prestaties van de Nederlandse topsport en het bedrijfsleven.

Fit for the job!

Onze band met topsport gaat verder dan samenwerking en inspiratie. Wij zetten onze expertise en ons netwerk graag in om een actieve bijdrage te leveren aan de wereld van topsporters. En vooral hun wereld daarna. Want veel topsporters zijn zo gefocust op hun sport dat ze weinig nadenken over een maatschappelijke carrière die onvermijdelijk volgt als ze stoppen met topsport.

Fit for the job! is een traject waarmee wij jaarlijks enkele topsporters in zes maanden begeleiden naar zo'n maatschappelijke carrière. Die begeleiding varieert van trainingen op persoonlijke ontwikkeling tot oriëntatiedagen bij onze klanten. Daarnaast krijgt iedere topsporter gedurende het traject een EIFFEL-consultant als buddy, coachingsgesprekken en intervisiesessies.

Benieuwd welke sporters wij begeleidden in 2019-2020?