Ontvang onze CSRD checklist road to 2025

Vul uw naam en e-mailadres in en u ontvangt onze checklist in uw mail. Ik heb kennisgenomen van de privacyverklaring van EIFFEL en geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens voor het downloaden van de checklist en voor commerciële- en marketingdoeleinden. Ik kan mijn toestemming altijd weer intrekken.

Bereid je voor op de CSRD-richtlijnen

Wil jij weten welke impact CSRD heeft op jouw organisatie en wat je kunt doen om je voor te bereiden? Bekijk onze webinars of download onze checklist.

Contact Robin

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

— Neem contact op met Robin van Beusekom, rvbeusekom@eiffel.nl of 06-26564583

CSRD eiffel web

Webinar: Introductie CSRD

— Leer de basis van CSRD. Klik hier!

Contact Robin

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

— Neem contact op met Robin van Beusekom, rvbeusekom@eiffel.nl of 06-26564583

CSRD checklist 2

Meer weten over CSRD, de richtlijn die de kwaliteit van de verslaglegging zal borgen?

— Klik hier!

Onze dienstverlening

Wij coördineren het project, begeleiden de implementatie van de CSRD en adviseren u gedurende het gehele traject.

CSRD scan

ESG Control

CSRD scan

Wij voeren een GAP-analyse uit om inzicht te krijgen in de huidige situatie en welke stappen nodig zijn om CSRD-ready te worden. Dit doen we op basis van het (concept) jaarverslag en de materiële duurzaamheidsonderwerpen die van toepassing zijn op uw organisatie.

ESG Control

Wij implementeren ESG-controlemaatregelen met als doel het waarborgen van informatiebetrouwbaarheid, interne rapportage en/of advisering, monitoring en de ontwikkeling van duurzaamheidsdashboards.

Juridisch advies en trainingen

Externe verslaggeving

Juridisch advies en trainingen

Wij verstrekken advies bij het vaststellen van het duurzaamheidsbeleid, het analyseren van juridische risico's en het implementeren van zaken zoals ESRS G1 - Zakelijk gedrag en arbeidsrechtelijke vraagstukken (afkomstig uit de S-kolom). Daarnaast controleren wij of contracten in lijn zijn met ESG-richtlijnen, stellen wij procedures op voor klachten, claims en escalaties, gezien de potentiële impact van reputatieschade. Ook worden er trainingen (Fit For CSRD) gegeven aan verschillende medewerkers en belanghebbenden om bewustwording te creëren voor CSRD/ESG-onderwerpen, met het oog op besluitvorming en dagelijkse activiteiten.

Externe verslaggeving

Wij verzorgen de externe verslaggeving; het jaarverslag wordt conform de CSRD en de ESRS opgesteld.

Kunt u hulp gebruiken om CSRD-ready te worden?

EIFFEL ondersteunt met een CSRD vraagstuk door uw organisatie te toetsen op de gestelde CSRD criteria. Middels diepgaande analyse van het business model en de duurzaamheidstrategie van de onderneming stellen wij vervolgens de materialiteitsbepaling vast. Aan de hand van de materialiteitsbepaling bespreken wij met u de voorgestelde strategieën, richtlijnen, actieplannen en targets en onderzoeken wij de wijze waarop dit gemeten kan worden, zodat de gewenste situatie wordt gerealiseerd.

Raket eiffel