Met ruim 250 ambitieuze juristen is het kennisniveau van onze juridische dienstverlening hoog. We helpen organisaties en overheden met het opstellen en beoordelen van contracten, het afhandelen van bezwaar- en beroepszaken en het voeren van procedures. We implementeren wet- en regelgeving, toetsen dit bij de organisatie en geven advies op strategisch niveau. Dit alles doen we op interim- of projectbasis bij de klant of on-demand vanuit Legal Office. De kennis die we hieruit opdoen verbinden we in Team Legal, wat van unieke waarde is.

Maar onze legal expertise gaat veel verder dan enkel kennis van de wet. Onze kennis van Legal, Finance, Process, talent én data combineren we in Reinventing Legal. Juist die verbinding is uniek en maakt ons juridisch team wendbaar om organisaties mee te laten bewegen met de snel veranderende wereld.

Legal Office

Arbeidsrechtdesk

Met onze arbeidsrechtdesk staan wij met een team van gespecialiseerde juristen voor je klaar om snel en flexibel arbeidsrechtelijke vraagstukken uit jouw organisatie op te pakken. Dit kan variëren van het meedenken over een bepaald vraagstuk tot het volledig uit handen nemen van jouw arbeidsrechtelijke vraag. Of het nu gaat om ziekte, reorganiseren, wijzigen van arbeidsvoorwaarden, ontslag of het opstellen van arbeidsvoorwaarden; wij adviseren en onderhandelen altijd met een oplossingsgerichte blik. Daarin begrijpen we dat procederen het allerlaatste middel moet zijn om tot een oplossing te komen. Onze juristen hebben ruime ervaring in hun eigen vakgebied en zijn flexibel inzetbaar. Of je nu een eenmalig advies, een jurist op locatie of een full service strippenkaart wilt, samen kiezen we welke inzet het beste bij jouw organisatie past.

Neem contact op Ivo Bleijswijk business director Legal Office
06-26106998

Contractrechtdesk

Elke ondernemer heeft er al vanaf de start mee te maken: contracten. Denk hierbij aan de huurovereenkomst van een pand of de inkoopcontracten van grondstoffen en materialen. Goede inhoudelijke contracten zijn erg belangrijk, maar een goed contract opstellen kost ook tijd. Wij kunnen jou in dit proces ondersteunen en ontzorgen. Terwijl jij je richt op je business, faciliteren wij je op juridisch vlak. Denk hierbij aan advies bij het opstellen en beëindigen van contract, advies en vertegenwoordiging in een contractonderhandeling met een andere partij of jou bijstaan in een conflict. Ons team van contractjuristen staat voor je klaar.

Neem contact op Ivo Bleijswijk business director Legal Office
06-26106998

Privacyrechtdesk

Of het nu over een workshop awareness en het vergroten van privacykennis gaat, het adviseren en uitvoeren van DPIA’s of het vervullen van de rol van een Functionaris voor de Gegevensbescherming on demand; bij de Privacyrechtdesk kun jij terecht met alle privacygerelateerde vraagstukken. Bij de inzet van dit desk heb je de beschikking over een volledige team van experts die meedenken over de beantwoording van jouw privacyvraagstuk. Onze privacyjuristen zijn flexibel inzetbaar en hebben ervaring in verschillende branches. Zo weten we ook wat er in jouw segment speelt én wat de uitgangspunten zijn in andere segmenten.

Neem contact op Ivo Bleijswijk business director Legal Office
06-26106998

Bestuursrechtdesk

Overheden krijgen regelmatig te maken met plotselinge krapte in hun bezetting of met vragen die ze intern niet kunnen beantwoorden. Daarvoor is onze bestuursrechtdesk opgezet: deze desk bestaat uit gespecialiseerde juristen met een bestuursrechtelijke achtergrond die verschillende bestuursrechtelijke kwesties flexibel (on demand) voor onze klanten kunnen oppakken. Wat wij zoal behandelen? Adviesvragen, bezwaar- en beroepzaken of afgebakende opdrachten, zoals het opstellen van een beleidsstuk. Onze bestuursrechtjuristen werken flexibel, hebben ruime ervaring hebben met het werken voor overheden en zijn goed op de hoogte van het bestuurlijk-ambtelijk samenspel.

Neem contact op Ivo Bleijswijk business director Legal Office
06-26106998

Organisaties hebben meer en meer behoefte aan hoogwaardige juridische ondersteuning, die flexibel in te zetten is. Wet- en regelgeving wordt steeds ingewikkelder. Juridisch werk gaat vaak gepaard met pieken en dalen in vraag en een grote variëteit aan kennisbehoefte. Niet altijd beschikken juridische afdelingen over de nodige kennis van alle rechtsgebieden. Legal Ofice is een flexibele oplossing waar we juridisch werk overnemen

Met Legal Office optimaliseer je jouw juridische afdeling, bespaar je tijd en verhoog je de juridische kwaliteit. Legal Office biedt de flexibiliteit en kostenefficiëntie van een online dienstverlener, met de persoonlijke aandacht en kwaliteit van een huisadvocaat.

Brochure Legal Office
Breid je juridische afdeling uit met een flexibel team van specialistische juristen. Met Legal Office optimaliseer je jouw juridische afdeling, bespaar je tijd en verhoog je de juridische kwaliteit. Legal Office biedt de flexibiliteit en kostenefficiëntie van een online dienstverlener, met de persoonlijke aandacht en kwaliteit van een huisadvocaat.
Download

Legal Operations

Legal Operations

De juridische afdeling en/of de general counsel als trusted advisor van de directie van de onderneming. EIFFEL zorgt ervoor dat de juridische afdeling beter gepositioneerd raakt binnen het bedrijf zodat de afdeling zich kan richten op de kernactiviteiten en het leveren van de juridische meerwaarde binnen de organisatie.

Neem contact op Mark Zijlstra Legal Consultant
0880456505
Brochure Legal Operations
Legal Operations is geen standaard aanpak die we over alle organisaties uit kunnen rollen. Het ontwikkelen van een juridische afdeling naar een gewenste positie vraagt altijd om maatwerk. Eiffel heeft echter een aanpak ontwikkeld die in beginsel op elke organisatie met een juridische afdeling toepast kan worden. Lees meer in onze aanpak in onze brochure.
Download

Legal Workforce

Juridische uitvoerprojecten

Het toepassen van nieuwe regelgeving op een groot aantal bestaande klanten, het wegwerken van grote aantallen bezwaarschriften of het verwerken van toetsingen; ze vragen allemaal om een uitgekiende projectaanpak. Wij weten als geen ander hoe we deze arbeidsintensieve projecten moeten opzetten én kunnen deze met een hoog volume en op juiste wijze stroomlijnen. Of we nu de hele afhandeling overnemen of onderdelen van het proces voor jou inrichten, samen komen we tot een uitvoeringsgerichte oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het vormgeven van de benodigde projectstructuur en het performancemanagement, het ontwerpen van processen of het werven en opleiden van gekwalificeerd personeel. We begrijpen als geen ander wat er nodig is om dit soort grote projecten tot een succes te maken.

Neem contact op Ivo Bleijswijk business director Legal Office
06-26106998

Interim Juristen

Naast het behandelen van vraagstukken of de inzet van onze legal expertise op projectbasis, zijn wij ook inzetbaar op de ‘klassieke manier’; als interim professional. Heb jij een tijdelijke jurist als vervanging of toevoeging binnen jouw team nodig, dan staan onze juristen voor je klaar. Onze inzetbaarheid varieert van junior tot c-level. Van bestuursrechtjurist tot privacy consultant. Om onszelf scherp te houden en de juiste kennis & expertise mee te brengen naar jouw organisatie, investeren wij continu in onze eigen kennis en ontwikkeling. Zo maken wij het verschil.

Neem contact op Ivo Bleijswijk business director Legal Office
06-26106998

Leefbaarheid

Grondgebruik slim op orde

Oneigenlijk grondgebruik raakt thema’s als openbare ruimte, risicobeperking, doelmatigheid en rechtmatigheid. Met grondgebruik slim op orde behoort rechtsongelijkheid tot het verleden. Wij streven naar een oplossing die naadloos aansluit op de politieke agenda van het college. Mét resultaatgarantie. Wij brengen niet alleen het oneigenlijk grondgebruik in kaart, maar nemen het hele proces uit handen én zorgen ervoor dat de gemeente onderdeel uitmaakt van het team. Heldere, oplossingsgerichte communicatie naar bewoners staat hierbij voorop.

Neem contact op Ellen de Jonge Business Unit Director
06 2656 45 60
Brochure Grondgebruik slim op orde
Duidelijkheid over grondeigendom, rechtsgelijkheid en geen risico op verjaring. Wij regelen het grondgebruik graag voor je. In een aanpak waar het gesprek met de bewoners aan de basis staat. Een aanpak van A tot Z die ervoor zorgt dat het grondgebruik op orde is. En blijft.
Download