Banken spelen een cruciale rol in onze samenleving. Van betalingsverkeer, kredietverstrekking aan bedrijven en particulieren tot het beheren van grote financiële reserves: banken hebben hier een essentiële positie in.

In de afgelopen jaren is de bankensector in hoog tempo veranderd. Banken komen steeds verder af te staan van traditionele kantoren en fysieke loketten. Deze veranderingen hebben invloed op de manier waarop klanten worden bediend, risico’s worden geborgd en de manier waarop banken omgaan met privacygevoelige informatie. Ook is er sprake van een toenemende invloed van de overheid en toezichthouders in een omgeving waarin wet- & regelgeving constant veranderen.

Kortom, banken opereren in een dynamisch speelveld. Eiffel ondersteunt banken met een brede en diepgaande expertise om de verschillende uitdagingen te tackelen. Denk bijvoorbeeld aan juridische en operationele ondersteuning, projectmanagement of data analytics. Van jonge talenten die helpen bij eerstelijns operationele dienstverlening tot senior consultants die banken helpen bij grote change-projecten.

Hierbij helpen we u graag

Procesmanagement

Met meer dan 100 gecertificeerde processpecialisten helpen wij dagelijks banken en andere organisaties met een efficiënte en optimale vertaling van strategie naar operationele processen, mét de essentiële vertaalslag naar IT.

Naast het geven van advies lopen we daadwerkelijk mee met de processen op de werkvloer en zo brengen we het verbeterpotentieel in kaart. Daar gaan we vervolgens samen met de operatie mee aan de slag. De medewerkers in het proces staan centraal in elke verandering. Zo creëren we niet alleen resultaat op papier, maar ook op de werkvloer.

Juridische ondersteuning

Met ruim 250 ambitieuze juristen helpen we banken, overheden en bedrijven met het implementeren en uitvoeren van wet- en regelgeving. We stellen contracten op of beoordelen deze. We handelen bezwaar- en beroepszaken af en voeren procedures. We hebben een breed spectrum aan juridische disciplines waar een bank mee te maken heeft. Dit doen we op interim- of projectbasis of on-demand vanuit Legal Office.

Finance binnen banken

In de dynamiek van het werkveld van banken is extra focus op scenario planning, business performance, efficiënte en accurate managementinformatie is belangrijk. De vergrote mogelijkheden van data en analytics hebben hierop grote impact. Het gaat niet meer alleen om in control te zijn, maar het gaat om tijdig te kunnen inspelen op veranderingen. Eiffel is volop bezig om banken te helpen om in control te blijven bij digitale transformatie. Onze 170 financials lopen voorop bij het implementeren van power BI, Proces Mining en RPA, wat bijdraagt aan het in control blijven van banken in een dynamische omgeving.

Wilt u kennismaken met de mogelijkheden van EIFFEL? 

Neem contact met ons op

Dan maken we zo snel mogelijk een persoonlijke afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Rik Timmer
Businessmanager
financiële instellingen

06 26 56 4439
rtimmer@eiffel.nl

Uitgelicht
Whitepaper HR & Engagement
Hoe zorg ik ervoor dat projectmedewerkers eerder en beter presteren, én langer aan boord willen blijven? In deze whitepaper krijg je handvatten uit de praktijk voor een succesvol HR- & Engagementprogramma!
Download
Cases
Alle artikelen
Kennis
Alle artikelen