Topsporters houden ons scherp

Wij streven net als sporters naar topprestaties, maar geloven vooral dat we continu kunnen leren van de ervaringen in de topsport.

We herkennen onszelf in de mentaliteit van de topsporters en coaches en zij houden een spiegel voor. De kruisbestuiving tussen wetenschap en bedrijfsleven met topsport, daarin zagen wij de verbindende schakel. In gesprek met Pieter van den Hoogenband, bleek dat hij met dezelfde ideeën rondliep.

Inspiratie uit de sport

Pieter van den Hoogenband is manager van de Topsport Community. Wij stonden samen met hem aan de basis van dit kennisplatform dat kennisdeling tussen topsport, bedrijfsleven en wetenschap stimuleert. Ook ABN Amro, E-office, Jumbo, PON, ONVZ en EY zijn aangesloten bij de Topsport Community. Wat ons bindt? We dragen allemaal de topsport een warm hart toe en streven naar bevordering van de prestaties van de Nederlandse topsport en het bedrijfsleven.

 

Beter leiderschap

Ontwikkeling op innovatie, vitaliteit, talent en duurzaamheid staat centraal met als doel te komen tot duurzaam betere leiderschapsprestaties. Elk thema wordt door een bestuurder samen met een topsporter ontwikkeld. De kennis die zij ontwikkelen, wordt met de anderen gedeeld. Zo leren we van elkaar en zijn we in staat blijvend onze prestaties te verbeteren. 

"Waarom zouden we allemaal het wiel opnieuw willen uitvinden?!"

Pieter van den Hoogenband

Niet zomaar zwemmen en hockey

Om echt te kunnen leren van de topsport, hebben we juist die topsporters in ons netwerk verzameld die actief zijn in zwemmen en hockey. Dat deze sporters streven naar het hoogst haalbare in de sport, spreekt tot de verbeelding.

Pieter en Jacco

Passend bij onze ambitie om de beste dienstverlener te zijn, kwamen we in contact met de zwemmers in Eindhoven. Thuisbasis van de toenmalige teamcoach Jacco Verhaeren die de sport met innovatie naar een hoger niveau wist te brengen. Pieter van den Hoogenband was op dat moment net aan het eind van zijn imposante zwemcarrière en stond open om te leren van het bedrijfsleven. Kortom, een duidelijke match.

Deze ervaren rotten weten ons en onze opdrachtgevers als geen ander te inspireren met hun aansprekende voorbeelden uit de praktijk. 

Rick, Eva, Kitty, Santi en Max

Omdat we bij EIFFEL niet als individu opereren, wilden we nauw in contact komen met teamsporters die op wereldniveau acteren. Dit vonden we al snel bij de hockeysters van AH&BC, geleid door Rick Mathijssen. Eva de Goede en Kitty van Male brengen hun ervaring en lessen in als speelster op topniveau. Zij horen al jaren tot de wereldtop en speelden meerder Olympische Spelen mee. Max Caldas is als bondscoach nauw betrokken bij het teambuildingsproces binnen het Nederlandse herenhockey. En Santi Freixa Escudé combineert zijn ervaring na 193 hockey interlands met zijn kennis van energiemanagement en teambuilding.

Deze hockeytoppers geven ons veel praktische handvatten voor teambuilding, maar ook laten zij ons zien hoe je als bedrijf, afdeling en professional talent het beste tot zijn recht laat komen. 

Jacco Verhaeren, Max Caldas, Kitty van Male en Santi Freixa Escudé
Onze toppers tijdens de Dag van de Waardecreatie

Fit for the job!

Onze band met topsport gaat verder dan samenwerking en inspiratie. Wij zetten onze expertise en ons netwerk graag in om een actieve bijdrage te leveren aan de wereld van topsporters. En vooral hun wereld daarna. Want veel topsporters zijn zo gefocust op hun sport dat ze weinig nadenken over een maatschappelijke carrière die onvermijdelijk volgt als ze stoppen met topsport.

Fit for the job! is een traject waarmee wij vijf topsporters in een jaar begeleiden naar zo'n maatschappelijke carrière. Die begeleiding varieert van trainingen op persoonlijke ontwikkeling tot oriëntatiedagen bij organisaties binnen Profit en Public & Healthcare. Iedere topsporter heeft gedurende dat jaar een EIFFEL-consultant als buddy aan zich verbonden, daarnaast vinden er coachingsgesprekken en intervisiesessies plaats.

Benieuwd welke sporters wij begeleiden? Zij stellen zich graag aan je voor:

Dit traject is tot stand gekomen in samenwerking met de Rijksoverheid en NOC*NSF.