Frans Koemans - 2 april 2015

Succesvolle implementatie: Momentum gaande houden

Iets werkelijk veranderen kost veel energie, moed en discipline. Iedereen die wel eens heeft geprobeerd af te slanken kan hierover meepraten. Zeker als geprobeerd wordt het onderliggende eetpatroon te veranderen. Een verandering realiseren is slechts het begin.
Het moet een ‘way of life’ worden. Door het momentum gaande te houden, zorg je ervoor dat de verandering langdurig stand houdt.

Bovenstaande sluit mooi aan op mijn eerdere blogs over succesvolle implementatie met behulp van verandermanagement. En het bracht mij tot een onderwerp voor een vijfde blog in deze reeks ‘Succesvolle implementatie’.

Wat willen we bereiken?

Volg hierbij de kritische massatheorie. Mensen veranderen de organisatie, individuen veranderen hun inzichten. Er zullen altijd voorlopers, laggards en criticasters zijn. Richt de energie op de voorlopers en maak jezelf aantrekkelijk om bij deze groep te horen.

"Door het momentum gaande te houden, zorg je ervoor dat de verandering langdurig stand houdt."

Frans Koemans

Waarom is dit eigenlijk belangrijk?

 Nieuwsgierig naar mijn andere blogs over ‘Succesvolle implementatie’? Kijk dan eens in mijn blogoverzicht.

"Prikkelen, kennis en ervaringen delen, inspireren, contact maken. Mijn redenen voor bloggen. Sinds een paar jaar blog ik met de bovenstaande doelstelling in het achterhoofd over verandermanagement, leiderschap, proces- en prestatiemanagement en gaming. Het is een leuke manier om in contact te treden met lezers en volgers en opent voor mij en hen deuren voor kansen en mogelijkheden."

Frans Koemans

Consultant

Frans Koemans

Hoe kijk jij ertegenaan? Reageer hier.