Financial sourcing bij E.ON

Financial sourcing bij E.ON

Het debiteurensaldo verlagen naar verantwoorde proporties

Beweeglijke economische omstandigheden maken het voor energiebedrijven een kunst om het debiteurensaldo en incasso achterstanden binnen verantwoorde proporties te houden. Ook voor E.ON. Zij ging deze uitdaging pro-actief te lijf. E.ON wilde dat het reguliere aanmaantraject na afloop van het project weer helemaal bij was én dat het debiteurensaldo op een acceptabel niveau zat.

Een oplossing met resultaatgarantie

Resultaat:

2 weken voor einde project was de achterstand ingelopen
+78% méér klanten behandeld door efficiënt werken

Oplossing

 

Samen met E.ON analyseerden onze business consultants waar de oorzaak van het probleem lag en wat de impact hiervan was binnen de organisatie. Gebaseerd op de kennis van de klant en de ervaring van EIFFEL bereidden we het project uitgebreid voor.

Vervolgens is het projectteam gelanceerd door 14 jonge gemotiveerde mensen te selecteren en klaar te stomen voor deze job. Gedurende 5 weken hebben zij alle inbound en outbound werkzaamheden uitgevoerd. 

De afgesproken doelstellingen werden ruimschoots binnen het tijdsbestek behaald. Door de efficiëntie van het projectteam werden de aanvullende werkzaamheden ook opgepakt en nam het resultaat nog verder toe.

 

 

 

 

 

En dit zijn de stappen

  1. 1 Probleem analyseren
  2. 2 Businesscase opstellen
  3. 3 Project voorbereiden mèt resultaatgarantie
  4. 4 Afwikkeling cases vanuit locatie EIFFEL
  5. 5 Opgeloste cases en gevonden optimalisaties teruggeven

Voor wie is dit ook interessant?

Organisaties die kampen met vaak langdurige achterstanden en niet de tijd, de ruimte of de mensen hebben om weer grip te krijgen op de zaak. Het is ook interessant voor organisaties met veel pieken in werkaanbod.

Wij kunnen je ook helpen met

De juiste positie in het team

In korte tijd op elkaar ingespeeld raken

In de topsport

+

In de topsport

De beste binnen het team

Santi Freixa Escudé behoort tot een van de meest briljante spitsen in de geschiedenis. Hij speelde wereldwijd in verschillende teams en leerde dat individueel talent geen garantie is voor het succes van het team. Elk hockeyteam start daarom met het naar boven halen van de kwaliteiten van álle spelers. Door elkaars kwaliteiten en karaktereigenschappen te kennen, kun je als team presteren op hoog niveau.

Op de werkvloer

+

Op de werkvloer

Binnen 1 uur elkaar leren kennen

Het team kwam als vreemden bij elkaar. Dan is het lastig op hoog niveau te presteren. Samen met Clarinda Sinnige en Santi Freixa Escudé gingen zij het hockeyveld op om elkaars kwaliteiten te leren kennen. Plato verwoordde dit als volgt:"Je leert iemand beter kennen door een uur spelen dan door een jaar praten." De clinic versnelde het samenwerkingsproces, daarna pakte iedereen in het project de rol die bij zichzelf paste.

Hoe kunnen we elkaar beter leren kennen?

Slimmer werken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!