Haag Wonen: Van Control naar Business Control

Van control naar business control

Talenten: de bron voor prestaties als business partner

Van verantwoording naar sparring, van control naar business control. Sinds 2010 is dit de ambitie van Financiën & Control bij woningcorporatie Haag Wonen. Toezichthouders stellen hogere eisen, het management moet kosten beheersen én verantwoord investeren. Finance heeft te veel werk en te weinig tijd. De manager van Haag Wonen wil deze status quo doorbreken. Door business controllers hun begroting, jaarrekening en rapportagewerk te laten overdragen, kunnen zij in gesprek gaan met de business. Op papier een logische stap. Maar hoe kom je in beweging, hoe breng je business partnerschap in de praktijk?

Een oplossing met resultaatgarantie

Resultaat:

Meer focus en motivatie
Onderbouwing voor business case uitbreiding formatie

Oplossing:

In een workshop vertaalden wij business behoeften naar finance dienstverlening. F&C en de business zaten samen rond de tafel. Resultaat: één definitie van partnerschap verwerkt in een producten- en dienstencatalogus. Samen met het team maakten wij rolprofielen. Zo weten medewerkers met welke resultaten en gedrag zij het verschil maken.

Het hele team vulde een online talentanalyse (TMA) in en vroeg om 360° feedback. Dit gaf inzicht in de drijfveren, talenten en het competentieniveau van medewerkers. Door een benchmark met het profiel ontstond inzicht in de match met de rol en het groeipotentieel. In talentgesprekken met medewerkers vonden wij draagvlak en basis voor vervolgacties. De manager ontving handvatten voor het maken van de sterkste teamopstelling en het motiveren op drijfveren

En dit zijn de stappen

  1. 1 Producten & diensten catalogus
  2. 2 Rolprofielen
  3. 3 Talentprofielen
  4. 4 Talent Benchmark
  5. 5 Opstelling & actie

Voor wie is dit ook interessant?

Voor elk finance team dat verder durft te kijken dan de traditionele blauwdruk voor veranderen.

Wij kunnen je ook helpen met

Ik kom graag bij je langs voor een uitgebreide toelichting.

Monique Noomen-Greve

088 045 67 89 info{at}{eiffelpuntnl}
Monique Noomen-Greve

Hoe kunnen we elkaar beter leren kennen?

Slimmer werken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!