Neem contact op

De lokale overheid staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Voorbeelden zijn de woningbouwopgave, gebiedsontwikkeling en het op orde brengen van je grondeigendom. Maar waar begin je met deze uitdagingen? Hoe geef je invulling aan deze vraagstukken? Daar helpt ons team Grondgebruik en Vastgoed je graag bij. Het team Grondgebruik en Vastgoed bestaat uit een team van ruim 40 inhoudelijke sterke en enthousiaste professionals die met een frisse blik naar deze onderwerpen kijken.  

Wij richten ons op de privaatrechtelijke aspecten binnen de lokale overheid waaronder opdrachten op het gebied van Grondzaken, Vastgoed en Erfpacht. Daarnaast bieden wij met onze oplossing Grondgebruik Slim op Orde een aanpak aan op het gebied van grondgebruik. Met deze oplossing hebben wij al vele gemeenten en waterschappen succesvol geholpen. 

Grondgebruik slim op orde
Lydia: "ik werk in een team van aanpakkers, we gaan ervoor en staan ergens voor"

Hiermee kunnen we je helpen

Grondgebruik

Duidelijkheid over grondeigendom, rechtsgelijkheid en geen risico op verjaring. Wij regelen het grondgebruik graag voor je. In een aanpak waar het gesprek met de bewoners aan de basis staat. Een aanpak van A tot Z die ervoor zorgt dat het grondgebruik op orde is. En blijft. 

Naast deze totaalaanpak helpen wij ook met het zetten van de eerste stap om het grondgebruik in kaart te brengen. Dit doen we aan de hand van een volledig digitale inventarisatie.

Grondzaken & Vastgoed

Onvoldoende kennis of capaciteit op het gebied van Grondzaken en/of Vastgoed? Wij kunnen snel inspringen en hebben de kennis en ervaring in huis. Onze professionals adviseren over o.a. kostenverhaal, gronduitgifte, grondbeheer en -verwerving 

Erfpacht

Erfpacht is een actueel thema en een nuttig instrument voor gemeenten. Erfpacht wordt vaak om twee redenen gebruikt, namelijk het creëren van inkomsten en het invloed uitoefenen op het gebruik en de gebruiker van de zaak. Wij beschikken over de expertise en capaciteit om gemeenten te ondersteunen met erfpachtvraagstukken in het kader van o.a. gebiedsontwikkeling en bij aanpassingen van het erfpachtbeleid.  

Heb je een specifieke uitdaging of zoek je tijdelijke versterking van je team? Neem dan contact met ons op
Ellen de Jonge Business Unit Director
Meer over Grondgebruik & Vastgoed
Alle artikelen
Alle artikelen