Het zorgprestatiemodel is vanaf 2022 het nieuwe bekostigingsmodel in de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg. Het model vervangt de huidige DB(B)C-systematiek, de basis ggz producten en de ZZP’s van jaar 2 en 3 van de langdurige ggz. Het model wordt gekenmerkt door eenvoud, controleerbaarheid en herkenbaarheid voor de patiënt. Het moet zorgen voor een administratieve lastenverlichting en een versnelling van de zorguitgaven en opbrengsten. 

De implementatie hiervan heeft impact op diverse onderdelen van je organisatie, zoals de registratie, het EPD, de besturing en de verantwoording. Het is belangrijk om vooraf zorgvuldig de impact te bepalen, de projectorganisatie neer te zetten en het projectplan op te stellen. Maar… 1 januari 2022 komt al snel dichterbij… dus nu is het moment om de implementatie daadwerkelijk op te starten! 

Jos Brinkmann (lid RvB GGZ NHN) en Naomi Swaab (programmamanager GGZ NHN) vertellen in dit interactieve webinar welke inzichten ze hebben opgedaan bij het ZPM traject bij GGZ Noord-Holland-Noord. Vanuit de bestuurdersrol én vanuit het programma van GGZ Noord-Holland-Noord. Hoe je van de planfase naar de implementatiefase komt, hoe ze omgaan met onzekerheden, hoe je de organisatie meeneemt in de verandering en hoe je waarborgt dat er administratief voordeel wordt behaald. 

Wanneer? 

Op donderdag 20 mei van 15.00u - 16.30u vindt dit event plaats, live vanuit de EIFFEL studio!

Waar?

Je kan je aanmelden voor het webinar door het formulier in te vullen. Je ontvangt dan van ons een link om deel te nemen. 

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl
 •  *
  06-12345678
 •  *
 •  *

Over de sprekers

Jos Brinkmann
Jos Brinkmann is bestuurder bij GGZ Noord-Holland-Noord. Als lid van de stuurgroep is hij betrokken bij de implementatie van het ZPM binnen deze GGZ instelling. 

Naomi Swaab
Naomi Swaab is consultant bij EIFFEL. Ze is betrokken bij GGZ Noord-Holland-Noord als programmamanager voor de implementatie van het zorgprestatiemodel. Daarbij is ze lid van het EIFFEL expertiseteam ZPM.

Vragen over het event? Neem contact op met mij!
Naomi Swaab Zorg consultant
Gerelateerde artikelen
Alle artikelen