**Wegens het corona virus is deze bijeenkomst tot nader order uitgesteld. Wil je geïnformeerd blijven over de nieuwe datum, vul dan het aanmeldformulier in en we houden je op de hoogte.**

De onderlinge afstemming tussen mensen en afdelingen is een belangrijk thema binnen alle organisaties. Binnen het bedrijf Toyota is hiertoe ‘Hoshin Kanri’ ontwikkeld, ook wel Strategy Deployment genoemd. Het management (kanri) van het ontwikkelen van een gezamenlijk kompas (hoshin).  Hoshin Kanri is meer dan een techniek. Essentieel is de manier waarop gecommuniceerd wordt tussen verschillende mensen in de organisatie. Een belangrijk hulpmiddel, dat gebruikt wordt bij Toyota, is het zogeheten Hoshin Document.

Workshop Hoshin Kanri

In deze workshop zal je leren wat Hoshin Kanri behelst, hoe het succesvol functioneert binnen Toyota en hoe managers een ‘persoonlijke’ hoshin kunnen maken die helpt in de communicatie met anderen. De workshop wordt mede gefaciliteerd door Isao Yoshino, ex-manager van Toyota.

In de workshop zal je informatie krijgen over Hoshin Kanri, het hoshin document en catch-ball. De logica en principes van het document zullen door Isao Yoshino uitgelegd worden aan de hand van verschillende verhalen uit de praktijk.

Wat neem je mee?

  1. Kennis van Hoshin Kanri, oftewel Strategy Deployment, zoals succesvol gebruikt wordt bij Toyota.
  2. Kennis van het Hoshin document en oefeningen met catch-ball. Dit document zal je als manager kunnen gebruiken in je eigen werk.

Programma

13:30 uur
Inloop
14:00 uur
Kennismaking en introductie strategy deployment/Hoshin Kanri

14:30 uur Strategy deployment/Hoshin Kanri bij Toyota
15:15 uur Break
15:30 uur Uitleg en invullen van Hoshin document
16:00 uur Oefening catch-ball op basis van het Hoshin document
17:00 uur Borrel

Isao Yoshino

Isao Yoshino was meer dan 40 jaar manager bij Toyota, waarvan 14 jaar in de Verenigde Staten. In 1979 en 1980 was hij medeverantwoordelijk voor het succesvolle Manager Development Program ("Kan-Pro" in het Japans) voor alle managers op het hoofdkantoor van Toyota. Daarnaast was hij diverse jaren actief in het hoshin-team van Toyota. Ook was hij betrokken bij het KANPRO programma, een management ontwikkelprogramma dat nauw gelinkt was met Hoshin Kanri.

 

Let op: dit is een Engelstalige workshop en is gratis te bezoeken. De workshop is bedoeld voor zowel midden managers als het hoger management van bedrijven. Er zijn maximaal 30 plekken te vergeven. VOL= VOL!

 

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen