Terug

Datagedreven beleid

13 december 2018, 09.00 - 12.00 uur
Locatie: EIFFEL Arnhem

Big Data, Smart Data…. Termen die te pas en te onpas voorbij komen. De mogelijkheden van data lijken onbeperkt. Ook over leefbaarheid is een schat aan data beschikbaar. Vooral de inzichten vanuit data kunnen bij het ontwikkelen van beleid van grote toegevoegde waarde zijn.

In de dagelijkse praktijk wordt beleid vaak nog gebaseerd op recente gebeurtenissen en onderbuikgevoel en blijft het (langere termijn) inzicht vanuit data nog vaak buiten schot.

Hoe kun je data duiden en inzetten voor het creëren van toegevoegde waarde voor de koers van een overheidsorganisatie en uiteindelijk voor de samenleving? Hoe krijg je er grip op en hoe organiseer je het adequaat?

Op donderdag 13 december 2018 staan deze vragen centraal tijdens de rondetafelsessie Datagedreven beleid, die we organiseren voor een kleine groep van onze gemeentelijke relaties.

Programma & Locatie

09.00 uur  Ontvangst
09.30 uur  Start sessie
12.00 uur  Lunch

Meander 1061, 6825 MJ Arnhem

De sessie start met een inleiding van woningcorporatie Vivare. Tonita Garritsen, directeur Portfolio & Organisatie en Tanja van Voorthuijsen, directeur Vastgoedregie, nemen de deelnemers aan deze rondetafelsessie mee in datagedreven werken in de praktijk. Op basis van data-analyse verkreeg Vivare gedetailleerde kwantitatieve, kwalitatieve en geografische inzichten, waarmee ze onder andere interventies hebben ingezet die bijdragen aan leefbaarheid. Vervolgens gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de (on)mogelijkheden van de inzet van data voor het vormen van beleid.

Wil je hierbij aanwezig zijn? Neem contact met me op!

Nicole Hendriks

06 2656 46 91 nhendriks{at}{eiffelpuntnl}
Nicole Hendriks