Ondermijnende criminaliteit is niet altijd zichtbaar aan de oppervlakte. De aanpak hiervan vraagt dan ook om een goed georganiseerde overheid die slim gebruikmaakt van de in te zetten bestuurlijke instrumenten. Wij hebben samen met partner Digint een tool ontwikkeld om de Bibob-toets te automatiseren, de Bibob-radar.

Deze tool kan een belangrijke rol spelen in de aanpak van ondermijning en het verbeteren van de informatiepositie van de gemeente ten aanzien van Bibob-onderzoek. De huidige manier van onderzoek vergt veel handmatige handelingen en levert beperkt inzicht op. De Bibob-radar lost dit op doordat het inzicht geeft in het complete netwerk van de aanvrager, met één druk op de knop.

De voordelen op een rij:

  • Combineert en analyseert interne en externe databronnen met als resultaat uitgebreid inzicht in het netwerk van de aanvrager;
  • Automatiseert het Bibob-proces waardoor meer tijd is voor maatwerk;
  • Blijft continu AVG-proof monitoren en geeft een alert als er een verandering plaatsvindt in het netwerk van de aanvrager.

Door op deze manier gebruik te maken van technologie verrijken we onze aanpak op veiligheid en ondermijning. We helpen hier gemeenten met het gebruik maken van alle bestuurlijke bevoegdheden die ze kunnen inzetten.


Bekijk hieronder de uitleg over de Bibob-radar:


Wil je zien hoe je jouw onderzoekscapaciteit in no-time kan versnellen? Wij geven graag een live demo van de Bibob-radar. Vul via onderstaande knop het formulier in en we bellen je voor een afspraak!


 

Verder praten over onze aanpak op ondermijning?

Wil je de details van onze aanpak horen? Laat dan even een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact op voor een gesprek.  

Renée Disteli
06 51 54 3878

rdisteli@eiffel.nl

Meer lezen binnen het thema veiligheid?
Alle artikelen