EIFFEL staat voor samen. Samen werken, samen lachen en samen leren. In de huidige tijd soms een uitdaging met het werken en leren op afstand. De webinars van AvdR bieden daarom een mooie uitkomst om kennis op te doen op het gebied van legal. Ook onze Eiffelaars maken hier maar al te graag gebruik van. Zo vertelt Kimberley haar ervaringen in dit artikel.

'Inmiddels werk ik 12,5 jaar met plezier bij EIFFEL. Mijn hart ligt bij het juridische werkveld. Ik ben nieuwsgierig aangelegd. Ik hou ervan om zaken volledig uit te spitten om vervolgens met een creatieve juridische aanpak het maximale resultaat te bereiken. Het continu ontwikkelen van mijn vakmanschap en het delen van kennis is daarbij voor mij onmisbaar.

Het regelmatig volgen van een webinar via AvdR is voor mij een belangrijke kennisbron. Na een dag werken is een webinar volgen misschien niet het eerste dat in je opkomt. Toch heb ik ontdekt dat het best leuk en ontspannen is om te volgen vanaf je eigen bank. Zodra je eenmaal de smaak te pakken hebt zorgt het brede scala aan rechtsgebieden er wel voor dat een tweede online training vrij snel daarna in je agenda staat. Hoe leuk en leerzaam is het om uitleg te krijgen van een bevlogen rechter over juridische vraagstukken waar je zelf in de praktijk ook mee te maken krijgt!

Daarnaast is het een ideale kennisbank waar je gemakkelijk op onderwerpen zoekt en dat zorgt ervoor dat je in no-time bent bijgespijkerd op een specifiek onderwerp naar keuze. Geef ik een training, dan bestaat de voorbereiding uit het volgen van een aantal Webinars. Dat vervangt grotendeels het theoretische gedeelte op zo’n avond, waardoor we meer tijd hebben voor de vertaling van theorie naar de praktijk.

Een ander onderdeel van mijn werkzaamheden bestaat uit het begeleiden van junioren in de behandeling van civiele zaken. Regelmatig kan ik ze bij vraagstukken verwijzen naar een Webinar over dat onderwerp. Vaak zie ik ze ook stoeien met bijvoorbeeld het schrijven van een processtuk. Volg je eerst een Webinar ‘’processtukken schrijven’’, dan gaat het al een stuk gemakkelijker. Voor de ‘’procestijgers’’ onder ons: er zijn zelfs 6 delen! En op vele andere vragen kan een Webinar soelaas bieden: hoe schrijf je een dagvaarding, waar kijkt een rechter naar, op welke punten moet je verweer voeren, hoe verwerk je het beste je producties in je processtuk? Allemaal waardevolle tips waar je zeer veel voordeel uit kan halen en direct met 1-0 voor kan staan!’

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen