In plaats van twee dagen lezingen in Eindhoven, organiseerde Fluxicon dit jaar anderhalve week één lezing per dag via een livestream. Heb je de presentaties gemist of wil je de belangrijkste informatie nog eens op een rijtje, lees dan verder.

  • Process mining is inzetbaar voor alle marktsectoren en afdelingen. Inzicht in performance en conformance van processen is niet weggelegd voor één bepaalde sector. Organisaties uit auditing, verzekeringen, energie, healthcare en zelfs vliegtuigtechniek presenteerden hun process-miningprojecten.
  • Aandacht voor datakwaliteit en datapreparatie is cruciaal voor het succes van process mining. Het meest tijdrovende deel van process mining ligt vaak bij het ophalen en verkennen van de data. Begrip van de data en de business is cruciaal voor een betrouwbaar eindresultaat. Voordat daadwerkelijk gestart wordt met het process minen van een event log is er vaak al veel tijd gestoken in data verkenning en preparatie (zoals gepresenteerd door Oak Ridge National Laboratory, Freo en de keynote van Wil van Aalst).
  • Process mining brengt data van meerdere afdelingen samen waardoor procesoptimalisatie afdelingsoverstijgend werkt. Niet alleen kwaliteit, maar ook kwantiteit van data is een sleutelfactor tot het succes van process mining. Door data van meerdere afdelingen te combineren – van bijvoorbeeld callcenter, onboarding, engagement, contract closure en renewal – kan een complete customer lifecycle in kaart gebracht worden (zoals gepresenteerd door Total). Inzicht in de customer lifecycle stelt een organisatie in staat om de strategie op de klant richten in plaats van per afdeling te sturen.
  • Het realiseren van verbetering vereist meer dan process mining alleen. Process mining geeft input voor het berekenen van een business case en identificeert de belangrijkste bottlenecks. Door process mining te combineren met lean – een visual stream map geeft weer waar de meeste waarde voor de klant ligt – wordt duidelijk welke verbeteringen als eerst opgepakt kunnen worden. Door de verbeteringen vervolgens agile te implementeren wordt efficiënt een resultaat bereikt waar klanten én medewerkers tevreden over zijn. Het cijfermatig inzicht wat process mining geeft helpt bij change management door het overtuigen van stakeholders en draagt zo bij aan de implementatie (zoals gepresenteerd door Lufthansa).
  • Process mining geeft feitelijk inzicht in het procesverloop. Dit levert zowel voor interne als externe audits tijdswinst op bij de controles. Voor audits versimpelt en versnelt process mining het analyseren en beoordelen van complexe processen. En process mining kan bepaalde inzichten geven die voor een externe auditor verborgen zouden blijven met traditionele methoden (zoals gepresenteerd door European Court of Auditors).

Wil je meer weten over process mining en process mining in een demo dashboard zien? Kijk dan verder op onze website. Heb je een specifieke uitdaging of zoek je tijdelijke versterking van je team? Kijk dan eens naar onze Data Office oplossing. 

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen