De recruitmentmachine draait op volle toeren. Alle mogelijke externe leveranciers zijn ingeschakeld en wekelijks starten hele groepen medewerkers aan hun onboardingtraject. Maar aan de achterkant lopen er weer mensen de deur uit. Waarom lopen mijn projectmedewerkers weg? 

Whitepaper
HR & Engagement: boost je projectperformance
Een aanpak voor zingeving, plezier en verbinding die ervoor zorgt dat professionals beter presteren én aan boord willen blijven.
Download

De hevige war on talent bezorgt veel werkgevers slapeloze nachten: projectteams lopen leeg, werkvoorraden stapelen zich op en projecten stagneren. Met name op projecten met veel medewerkers is deze pijn voelbaar. Menig project- of programmamanager zit dan ook met de handen in het haar. Want waar haal je geschikte mensen vandaan die jouw project tot een goed en succesvol einde brengen? En hoe houd je ze gelukkig en gemotiveerd zodat ze beter presteren en het langer volhouden?

Employee experience

Hoewel de focus op de employee experience – de werkbeleving van een medewerker - bij veel organisaties inmiddels een belangrijk onderdeel is van hun interne HR-beleid, vallen mensen op tijdelijke projecten hier vaak nog buiten. Terwijl dit juist de groep mensen is die een belangrijk resultaat moeten behalen waarvoor motivatie cruciaal is.

In veel gevallen komt de verantwoordelijkheid voor het projectteam op het bordje van de teammanager. Erbij wel te verstaan. De meeste organisaties hebben zelf echter onvoldoende HR-capaciteit of -expertise in huis om een projectteam met zo’n grote span of control aan te sturen. Laat staan om oog te hebben voor de motivatie en werkbeleving van elke individuele projectmedewerker. Zie dan maar eens de performance van je projectteam op niveau te houden én je teamleden aan boord te houden.

In deze whitepaper krijg je handvatten uit de praktijk voor een succesvol HR- & Engagementprogramma!

Whitepaper
HR & Engagement: boost je projectperformance
Een aanpak voor zingeving, plezier en verbinding die ervoor zorgt dat professionals beter presteren én aan boord willen blijven.
Download
Gerelateerde artikelen
Alle artikelen