Afgelopen vrijdag was een heugelijk moment in onze samenwerking met Digint. We ondertekenden deze dag een officieel samenwerkingsverband. Eerder ontwikkelden we samen de Bibob-radar en de KYC-radar, een technologische oplossing die voor een versneld en gestructureerd onderzoeksproces zorgt.

De Bibob-radar

Ondermijnende criminaliteit is niet altijd zichtbaar aan de oppervlakte. De aanpak hiervan vraagt dan ook om een goed georganiseerde overheid die slim gebruik maakt van instrumenten om inzicht te krijgen in ondermijning. EIFFEL heeft samen met partner Digint een technologisch instrument ontwikkeld voor het oplossen van het Bibob vraagstuk, de Bibob-radar.

Deze tool kan een belangrijke rol spelen in de aanpak van ondermijning en het verbeteren van de informatiepositie van de gemeente ten aanzien van Bibob-onderzoek. De huidige manier van onderzoek vergt veel handmatige handelingen en levert beperkt inzicht op. De Bibob-radar lost dit op doordat het inzicht geeft in het complete netwerk van de aanvrager, met één druk op de knop.

De voordelen op een rij:

  • Combineert en analyseert interne en externe databronnen tot een uitgebreid inzicht in het gehele netwerk van de aanvrager;
  • Automatiseert het Bibob-proces waardoor meer tijd is voor maatwerk;
  • Blijft continu AVG-proof monitoren en geeft een alert als ongewenst gedrag wordt waargenomen.

Door op deze manier gebruik te maken van technologie verrijken we onze aanpak op veiligheid en ondermijning en wordt deze nog succesvoller.

Meer weten over de Bibob-radar? Ik vertel je graag meer!
Renée Disteli Business Manager

De KYC-radar

EIFFEL heeft samen met partner Digint een technische oplossing ontwikkeld voor het KYC vraagstuk. Financiële instellingen werken nog al te vaak met relatief beperkte automatisering die ertoe leidt dat (dure) analisten uren bezig zijn met het handmatig bevragen van bronnen. Vervolgens moet de informatie uit deze bronnen verzameld worden en tenslotte geanalyseerd. Niet alleen is dit proces tijdrovend en daarmee duur, de kans op fouten is groot. 

Onze oplossing is de KYC-radar. Dit instrument helpt financiële instellingen met het onderzoeken van relaties tussen juridische entiteiten, personen en objecten en visualiseert dit netwerk. Dit onderzoek wordt uitgevoerd op basis van interne en externe bronnen die met een API bereikt kunnen worden. Dit kunnen open of gesloten bronnen zijn, betaalde en gratis bronnen. De bevindingen worden overzichtelijk weergegeven en de onderzoeker kan verdiepen waar nodig om zo de integriteit van de klant of groep te kunnen beoordelen. De bevindingen en opmerkingen van de analist worden vervolgens in een overzichtelijk rapport vastgelegd.

Naast een versneld, gestructureerd onderzoeksproces met herleidbare resultaten werkt de KYC-radar met een alert functie die kan worden ingesteld op verschillende risico indicatoren. Zo stellen we organisaties in staat om gericht ‘event driven’ onderzoek te doen terwijl periodiek onderzoek zonder aanleiding (bijvoorbeeld wanneer er zich geen mutaties hebben voorgedaan op de benoemde risico indicatoren) tot een minimum beperkt wordt.

Meer weten over de KYC-radar? Ik vertel je graag meer!
Mischa van den Broeck Business manager

De Bibob-radar

Ondermijnende criminaliteit is niet altijd zichtbaar aan de oppervlakte. De aanpak hiervan vraagt dan ook om een goed georganiseerde overheid die slim gebruik maakt van instrumenten om inzicht te krijgen in ondermijning. EIFFEL heeft samen met partner Digint een technologisch instrument ontwikkeld voor het oplossen van het Bibob vraagstuk, de Bibob-radar.

Deze tool kan een belangrijke rol spelen in de aanpak van ondermijning en het verbeteren van de informatiepositie van de gemeente ten aanzien van Bibob-onderzoek. De huidige manier van onderzoek vergt veel handmatige handelingen en levert beperkt inzicht op. De Bibob-radar lost dit op doordat het inzicht geeft in het complete netwerk van de aanvrager, met één druk op de knop.

De voordelen op een rij:

  • Combineert en analyseert interne en externe databronnen tot een uitgebreid inzicht in het gehele netwerk van de aanvrager;
  • Automatiseert het Bibob-proces waardoor meer tijd is voor maatwerk;
  • Blijft continu AVG-proof monitoren en geeft een alert als ongewenst gedrag wordt waargenomen.

Door op deze manier gebruik te maken van technologie verrijken we onze aanpak op veiligheid en ondermijning en wordt deze nog succesvoller.

Meer weten over de Bibob-radar? Ik vertel je graag meer!
Renée Disteli Business Manager

De KYC-radar

EIFFEL heeft samen met partner Digint een technische oplossing ontwikkeld voor het KYC vraagstuk. Financiële instellingen werken nog al te vaak met relatief beperkte automatisering die ertoe leidt dat (dure) analisten uren bezig zijn met het handmatig bevragen van bronnen. Vervolgens moet de informatie uit deze bronnen verzameld worden en tenslotte geanalyseerd. Niet alleen is dit proces tijdrovend en daarmee duur, de kans op fouten is groot. 

Onze oplossing is de KYC-radar. Dit instrument helpt financiële instellingen met het onderzoeken van relaties tussen juridische entiteiten, personen en objecten en visualiseert dit netwerk. Dit onderzoek wordt uitgevoerd op basis van interne en externe bronnen die met een API bereikt kunnen worden. Dit kunnen open of gesloten bronnen zijn, betaalde en gratis bronnen. De bevindingen worden overzichtelijk weergegeven en de onderzoeker kan verdiepen waar nodig om zo de integriteit van de klant of groep te kunnen beoordelen. De bevindingen en opmerkingen van de analist worden vervolgens in een overzichtelijk rapport vastgelegd.

Naast een versneld, gestructureerd onderzoeksproces met herleidbare resultaten werkt de KYC-radar met een alert functie die kan worden ingesteld op verschillende risico indicatoren. Zo stellen we organisaties in staat om gericht ‘event driven’ onderzoek te doen terwijl periodiek onderzoek zonder aanleiding (bijvoorbeeld wanneer er zich geen mutaties hebben voorgedaan op de benoemde risico indicatoren) tot een minimum beperkt wordt.

Meer weten over de KYC-radar? Ik vertel je graag meer!
Mischa van den Broeck Business manager
Gerelateerde artikelen
Alle artikelen