De strijd tegen lymfklierkanker is een complexe. Zeg maar gerust een supercomplexe. En dus zijn er superhelden nodig om zo’n strijd te winnen. Wetenschappers van het Amsterdam UMC, UMCG Groningen en UMC Utrecht hebben de afgelopen 4 jaar hard gewerkt om de lymfklierkankercellen te ontmaskeren. Daar is een grote puzzel uitgekomen die ze zelf niet kunnen ontrafelen; tijdens het Games for Health Europe Congres 2019 hebben wij ons als eerste partner aan de monumentale challenge verbonden om die puzzel wél op te lossen.

We noemen het UNMASK: een citizen science game waarmee we het onderzoek naar een vaccin voor lymfklierkanker met minimaal factor 10 versnellen. Die strijd gaan we aan in opdracht van Stichting Lymph & Co, opgericht door Prins Bernhard van Oranje. Op 15 maart 2020, tijdens de Superheldeneditie van de Hollandse 100, wordt UNMASK officieel gelanceerd en vanaf dan gamen we wereldwijd met elkaar om de - nu nog verborgen - kankercellen zo snel mogelijk te ontmaskeren.

UNMASK past bij onze ambitie om puzzels op te lossen. Ook puzzels die veel groter zijn dan onze klantvraag. Zo kunnen we écht impact maken en dat is precies wat we samen met Games for Health gaan doen.

Game je ook met ons mee?

Neem contact op met me op, en we komen graag eens praten!

 

Anke Wessels-Heesakkers
Commercieel manager Zorg

06 1658 28 05
awessels@eiffel.nl

Gerelateerde artikelen
Game on! EIFFEL

Game on!

Serious gaming, gaming for science, crowd intelligence, human computation: abstracte thema’s in r...

Alle artikelen