Op 1 juli 2002 startte mijn introductieweek bij EIFFEL. Vers uit de schoolbanken werd ik in een week tijd klaargestoomd om als junior professional aan de slag te gaan. Naast kennismaking met alle gelederen van EIFFEL, een basketbalclinic en de EIFFEL pitch kreeg ik ook een legendarische sessie over kleding. Waar moet je op letten bij een pak, welke schoenen en stropdas trek je wel aan en welke vooral niet? Toentertijd was het bedrijfsbeleid dat we op het hoofdkantoor in Arnhem een pak mét stropdas droegen.

15 jaar en tientallen projecten verder ben ik gegroeid als mens en in mijn rol als consultant. Vele organisaties heb ik van binnen mogen meemaken. Telkens weer nieuwe mensen, nieuwe culturen, nieuwe vraagstukken. Dat is voor mij de kern van mijn verbondenheid met EIFFEL, de lat steeds hoger kunnen leggen met een nieuwe opdracht.

In die 15 jaar is EIFFEL met haar tijd meegegaan. De stropdas is komen te vervallen en de dienstverlening is doorontwikkeld in denk in kansen, doe in oplossingen.
Frans Koemans

Al vrij snel na mijn indiensttreding kwam ik in contact met Ton Hegeman. Bij onze eerste kennismaking was hij bezig om kennismanagement binnen EIFFEL op te zetten. Ik had een project waar ik kennismanagement introduceerde, dus we hadden een mooie match. Vanaf dat moment hadden we regelmatig contact met elkaar. En als ik eens een artikel mocht schrijven voor een van de EIFFEL-uitingen, lukte het Ton op de een of andere manier altijd een artikel naast mij te krijgen. ;-)

Artikel Eiffel Info, juni 2003

Ton was een steunpilaar voor EIFFEL en zeker ook voor mij. In de bijna 15 jaar dat ik met hem heb samengewerkt was hij een luisterend oor in soms moeilijke tijden, een sparringpartner voor nieuwe ontwikkelingen, maar zeker ook een vriendelijk gezicht om af en toe gewoon eens bij te praten over zowel werk als privé. Als vaders van twee dochters van ongeveer dezelfde leeftijd konden we veel ervaringen met elkaar uitwisselen.

Daar is de toch die stropdas weer

Dit jaar heb ik uitgeroepen tot het ‘Jaar van de stropdas’. Eén jaar lang draag ik ter nagedachtenis van Ton wél een stropdas op ons hoofdkantoor in Arnhem. Zo sta ik stil bij hem en word ik er zelf ook een beetje stil van.

Over de auteur
Frans Koemans Process consultant
Gerelateerde artikelen
Alle artikelen