Haar eerste vijf jaar als ceo van PostNL zitten erop. De komende vijf jaar zet Herna Verhagen, de enige Nederlandse vrouw aan het hoofd van een beursgenoteerde onderneming, in op accelerated transformation en groei van e-commercelogistiek. "Dat vraagt om continue innovatie."

Monique Noomen-Greve, onze managing director, sprak met Herna Verhagen over de succesvolle transformatie die PostNL heeft ondergaan. Herna: "PostNL is nu een financieel gezond bedrijf dat voldoende winst maakt om te kunnen investeren in groei en innovatie, dat hard groeit in de pakkettenmarkt, waarbij we ook rekening houden met het milieu. Onze omzet komt inmiddels voor dertig procent uit e-commercelogistiek. Bovendien zijn de medewerkersmotivatie en klanttevredenheid gestegen en hebben we onze reputatie sterk verbeterd. We hebben dus een echte transformatie ondergaan, waarbij we het profiel van het bedrijf daadwerkelijk veranderd hebben."

Het volledige interview verscheen in Management Scope editie 5, 2017 en lees je nu ook online op de site van Management Scope

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen