Iets werkelijk veranderen kost veel energie, moed en discipline. Iedereen die wel eens heeft geprobeerd af te slanken kan hierover meepraten. Zeker als geprobeerd wordt het onderliggende eetpatroon te veranderen. Een verandering realiseren is slechts het begin.
Het moet een ‘way of life’ worden. Door het momentum gaande te houden, zorg je ervoor dat de verandering langdurig stand houdt.

Bovenstaande sluit mooi aan op mijn eerdere blogs over succesvolle implementatie met behulp van verandermanagement. En het bracht mij tot een onderwerp voor een vijfde blog in deze reeks ‘Succesvolle implementatie’.

Wat willen we bereiken?

  • Een consistente, zichtbare en tastbare beheersing van de veranderde situatie.
  • Integreren in het nieuwe initiatief van bestaande werkomstandigheden.
  • Een vanzelfsprekendheid dat veranderingen in de organisatie een natuurlijk onderdeel zijn van het individuele en groepsgedrag.

Volg hierbij de kritische massatheorie. Mensen veranderen de organisatie, individuen veranderen hun inzichten. Er zullen altijd voorlopers, laggards en criticasters zijn. Richt de energie op de voorlopers en maak jezelf aantrekkelijk om bij deze groep te horen.

"Door het momentum gaande te houden, zorg je ervoor dat de verandering langdurig stand houdt."
Frans Koemans

Waarom is dit eigenlijk belangrijk?

  • De ervaring leert dat succesvolle en blijvende veranderingen moeilijk te realiseren zijn zonder betrokkenheid van het gehele team.
  • Elk veranderinitiatief moet vechten voor tijd, hulpmiddelen en aandacht.
  • Te vaak wordt de meeste tijd besteed aan het in gang zetten van de verandering en niet aan de borging en opvolging.
Gerelateerde artikelen
Alle artikelen